Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

03.06.2020 | Ph.d.-forsvar, Videnskabelig medarbejder, Health

Virtuelt ph.d.-forsvar: Kristian Juul-Madsen

Superoligomere Proteiner i Autoimmune Sygdomme.

Foto: Ida Jensen

03.06.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Nye grundregler for eksternt samarbejde skal sikre ansvarlig forskningspraksis og forskningsfrihed

AU indfører et nyt sæt grundregler for eksternt forskningssamarbejde. Grundreglerne skal sikre ansvarlig praksis og frihed i samarbejder og skabe overblik på et komplekst område.

03.06.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hvordan har trossamfund reageret på nedlukningen under COVID-19-krisen?

Det har en forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet undersøgt. Facebook har måske ikke overraskende været den mest udbredte informationskanal blandt de anerkendte trossamfund under nedlukningen, men der er også mere bemærkelsesværdige resultater i undersøgelsen.

02.06.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Nyligt etableret samarbejde modtager bevilling til bekæmpelse af COVID-19

Daniel Otzen og hans samarbejdspartnere Jørgen Kjems og Victoria Birkedal fra Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO) og firmaet Fida Biosystems har modtaget 3,8 mio. kr. fra Innovationsfonden til udvikling af et screeningssystem, der kan identificere stoffer, som er i stand til at bekæmpe COVID-19.

02.06.2020 | Ph.d.-forsvar, Videnskabelig medarbejder, Health

Virtuelt Ph.d.-forsvar: Denise Happ

Eksperimentelle undersøgelser af komorbiditet mellem depression og slagtilfælde.

02.06.2020 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Bilentusiaster samler penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Sommer er højsæson for biltræf, som i år er aflyst pga. coronakrisen. Nu har en bilentusiast arrangeret ’Cruise mod Corona’ 5. juni, hvor der undervejs samles penge ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet.

Ole Köhler-Forsberg er en af forskerne bag det store internationale studie, der har undersøgt sygdomsforløbet hos patienter, der har en eller flere nære slægtningen med en svær psykisk sygdom.

02.06.2020 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Psykisk sygdom i familien påvirker behandlingen af personer med bipolar lidelse

Patienter med bipolar lidelse, som har flere familiemedlemmer med alvorlig psykisk sygdom, er sværere at behandle og har behov for mere medicin. Men får de en intensiv behandling, er effekten lige så god som hos patienter uden en familiehistorie med svær psykisk sygdom.

Ifølge Luise Aaman, som står bag studiet, kan styrketræning gøre en afgørende forskel for patienter med skrumpelever. I Danmark får cirka 2000 patienter årligt konstateret skrumpelever. Skrumpelever opstår oftest efter langvarig skade forårsaget af eksempelvis alkohol, fedme eller virus.

02.06.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Styrketræning gavner patienter med skrumpelever

Med tre timers ugentlig styrketræning og proteintilskud får patienter med skrumpelever både større og stærkere muskler. Det viser et nyt studie fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Det danske bidrag til den internationale undersøgelse kommer fra  Mette Nyegaard og Anders Børglum, begge fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet og iPSYCH.

02.06.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Bestemte gener øger risikoen for alkoholmisbrug

Har du et problematisk alkoholforbrug? Så vil du statistisk set også være særligt genetisk disponeret for at udvikle blandt andet depression og søvnløshed. Og for at blive afhængig af stoffer og tobak. Det er forskere fra iPSYCH med til at vise i et nyt internationalt studie, hvor de har fundet 19 nye risikogener bag problematisk alkoholforbrug.

02.06.2020 | Møde, Forskningsårsstuderende, Institut for Folkesundhed

Institutledelsesmøde

Viser resultater 81 til 90 ud af 92

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste