Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

19.03.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Hvordan håndterer demokratier en epidemi?

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen ved Aarhus BSS på Aarhus Universitet har fået en bevilling på 25 millioner fra Carlsbergfondet til at forske i borgernes adfærd og konsekvenserne for corona-epidemiens udvikling. Projektet hedder HOPE.

Foto: Unsplashed.com

19.03.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

IT-sikkerhed: Vigtigt at vide, når du arbejder hjemmefra

Rekordmange danskere arbejder den næste tid hjemmefra som følge af coronasituationen. Det betyder, at vi er ekstra sårbare over for cyberkriminelle, og vi kan på AU allerede konstatere en øget aktivitet i phishingmails. Du opfordres til at være ekstra varsom, når du arbejder hjemmefra.

19.03.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

AU optrapper virusforskning med millioner fra Carlsbergfondet

Professor Jørgen Kjems fra MBG og iNANO skal i samarbejde med forskere fra Health, KU og Statens Serum Institut og med 25 mio. kr. fra Carlsbergfondet udvikle metoder til diagnostik, behandling og forebyggelse af SARS-CoV-2-infektioner. Målet er samtidig at ruste verden til bedre at kunne modstå fremtidige virusepidemier.

Formand for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, udtaler:”COVID-19 udvikler sig lige nu eksponentielt, så vi er glade for, at vi på kort tid har kunne mobilisere et samarbejde mellem en række af Danmarks og verdens fremmeste forskere for at bidrage til løsningen af de enorme udfordringer, vi står overfor".

19.03.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Carlsbergfondet giver millioner til corona-forskning på Aarhus Universitet

Som direkte følge af spredningen af corona-virus og den akutte sundhedskrise i Danmark og resten af verden giver Carlsbergfondet 25 mio kr. til forskning i social adfærd under corona-epidemien samt 25 mio kr. til udvikling af metoder til bedre diagnostik, behandling og forebyggelse. Bevillingerne er en del af en samlet bevilling til forskning i…

19.03.2020 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Virtuelt ph.d.-forsvar: Trine Block Mattesen

Molecular subtyping for improved prognostication of colorectal cancer.

Professor Søren Riis Paludan er del af forskerholdet, som skal finde metoder til at bekæmpe coronavirus.

19.03.2020 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Bevilling: Målet er at ruste verden til at stå imod en pandemi

Professor Søren Riis Paludan fra Institut for Biomedicin er en af flere førende virus- og vaccineforskere, som i hast er samlet for at forske i løsninger, der begrænser og forhindrer fremtidige viruspandemier. Forskningen støttes med 25 mio. kr. fra Carlsbergfondet.

Der arbejdes på højtryk med at omlægge så meget som muligt af undervisningen til at fungere på distancen. Foto: Lars Kruse/AU

18.03.2020 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Status: Undervisning under omlægning

Mens tusindevis af studerende og medarbejdere er forment adgang til universitetet, er en tværgående task force sammen med de mange undervisere i fuld gang med at finde ud af hvilke undervisningsforløb, der kan omlægges og afvikles ’remote’ og hvilke, der må udskydes. Her får du en status på arbejdet og finder de nuværende anbefalinger til…

It-support holder møde. Det kan sagtens lade sig gøre at være 19 med på en videokonference.

18.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Reportage: Health fungerer på distancen

Mens det meste af fakultetet ligger øde hen, opretholder få udvalgte personer kritiske funktioner i bygninger. Langt de fleste medarbejdere løser daglige opgaver og finder nye løsninger fra interimistiske hjemmekontorer.

18.03.2020 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

MatchPoints Seminar og Forskningens Døgn er aflyst

To af forårets store arrangementer på Aarhus Universitet - MatchPoints Seminar og Forskningens Døgn - er aflyst på grund af Corona-situationen.

18.03.2020 | Seminar, Ph.d.-studerende, Health

AFLYST: Ipsen Lecture 2020

Why are epidemiologists so bad at epidemics?

Viser resultater 21 til 30 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste