Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

05.03.2020 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

New QS Subject-ranking puts AU in the top 50 in six subjects

Aarhus University is in the top 100 in 16 subjects and in six of these in the top 50. In several subjects, Aarhus University also ranks as no. 1 in Denmark.

05.03.2020 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU og KU: Fælles kvote 2-test vil styrke optagelsessystemet

Det karakterbaserede optag i kvote 1 har fået et dårligt ry. En del af årsagen er, at kvote 2 ikke lever op til sit potentiale. Det er et problem, som universiteter og politikere skal løse sammen – særligt for ansøgernes skyld.

05.03.2020 | Administration (Faglighed), Health, Health

AFLYST: Health Match Making Day

Match Making Day har fokus på at skabe samarbejde på tværs. Arrangementet samler studerende, forskere samt virksomhedsrepræsentanter indenfor det sundhedsvidenskabelige område med målet om at ”matche” studerende og vejledere.

DHL Stafetten 2019 i Mindeparken i Aarhus. Foto: Ida Jensen, AU

05.03.2020 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Tilmelding til DHL Stafetten 2020 er åben

Aarhus Universitet stiller igen op til DHL Stafetten, og nu er tilmeldingen åben for alle medarbejdere. Find løbeskoene frem, og sæt kryds i kalenderen til en hyggelig aften med dine kollegaer. Sidste frist for tilmelding er 13. maj.

04.03.2020 | Konference, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

AFLYST: Brainy Days: Rask tarm, sundt sind

ARRANGEMENTET ER AFLYST. Hvorfor leder man i tarmen efter svar om, hvad der udgør et sundt sind? Kom til Brainy Days og hør om den nyeste forskning på området.

04.03.2020 | Konference, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

AFLYST: Brainy Days: Bevidsthed i dvale

ARRANGEMENTET ER AFLYST. Hvad sker der i hjernen, når vi er i koma? Og hvad sker der, hvis vi vågner igen? Kom til Brainy Days og hør forskellige perspektiver på komaens effekt på vores hukommelse.

I min første ansøgning fortabte jeg mig – og tabte min læser – i 13 udspecificerede delmål, så det var en kæmpefejl, lyder en af Jacob Fog Bentzons erkendelser.

04.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Succes med ERC-midler: Det ville jeg godt have vidst på forhånd

I december fik professor Jacob Fog Bentzon tildelt en af de eftertragtede bevillinger på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd. Nu deler han den viden, han gerne selv ville have haft, før han for fire år og tre ansøgninger siden gik i gang med at søge EU-midler.

Christian Juhl Terkelsens nye professorat giver ham bedre mulighed for at prioritere forskningen i hjertesygdomme. Foto: Privat.

04.03.2020 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Flere skal overleve efter blodprop i hjertet og hjertestop

Christian Juhl Terkelsen er overlæge, dr.med. og ny klinisk professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hans forskning i kardiologi skal forbedre patienters chance for at overleve en blodprop i hjertet og hjertestop.

03.03.2020 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Hjerneugen 2020

CANCELLED !!! Brain Awareness Week - Hjerneugen 2020 in week 11. In Aarhus a scheduled public event with talks by brain researchers has unfortunately been cancelled due to the COVID-19 virus.

03.03.2020 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Simon Toftgaard Skov

Novel growth instrumentation for severe, early-onset scoliosis - Evaluation of a new approach for EOS treatment with perspectives on 3D correction, growth, pain, and compliance.

Viser resultater 51 til 60 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste