Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Christopher Rohde fra Institut for Klinisk Medicin får én af Lundbeckfondens tre talentpriser. Prisen er på 500.000 kr. Foto: Martin Gravgaard.

12.10.2020 | Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe

Ph.d.-studerende får talentpris for forskning i diabetes og antidepressiv medicin

Lundbeckfonden uddeler tre talentpriser i 2020. Én af dem går til ph.d.-studerende Christopher Rohde fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital Psykiatrien. Han forsker blandt andet i, hvilke effekter antidepressiv medicin har på forløbet af type 2- diabetes.

Foto: Jesper Rais, AU Foto.

12.10.2020 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Genopslag: AU søger et nyt eksternt medlem til universitetets bestyrelse

Aarhus Universitets bestyrelse skal have et nyt eksternt medlem. Ansøgningsfristen d. 21. september er forlænget til d. 27. oktober.

12.10.2020 | Forskning, Alle grupper, FEAP

Del dine aktivitetsdata i den nye app "COronaVIDen"

Bruger du smartphone, smartwatch eller fitnessarmbånd? Så kan du gøre en forskel for coronaforskningen ved at dele dine aktivitetsdata med forskere på Aarhus Universitet og Forskningsenheden for Almen Praksis.

12.10.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

CryoEM faciliteten EMBION modtager 13,3 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til stort udstyr

Med bevillingen fra Novo Nordisk Fonden vil hovedansøger Poul Nissen og kolleger fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik og iNANO samt samarbejdspartnere på Institut for Biomedicin og Institut for Ingeniørvidenskab være i stand til at etablere en infrastruktur til Cryo-Electron Tomography (ICE-T), der ligeledes vil blive stillet til rådighed…

12.10.2020 | Administrativt, Studerende, Studier på Health

Bliv testet for corona ved søauditorierne

Du har mulighed for at blive testet for coronavirus alle dage i efterårsferien. Testvognene har åbent fra 9-16 og står ved søauditorierne - Bartholins Allé 3.

09.10.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Kommentar fra universitetsledelsen om sexistiske krænkelser på danske universiteter

Politiken omtaler i dag en underskriftsindsamling baseret på en række meget ubehagelige oplevelser, som kvinder på de danske universiteter har været udsat for i form af forskellige typer af sexistiske krænkelser, chikane og overgreb. Universitetsledelsen tager skarpt afstand fra den uacceptable adfærd.

09.10.2020 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev 37 fra Institutlederen

Kære alle, tiden flyver, og vi er allerede halvvejs gennem efterårssemestret i 2020 – i den grad et år fyldt med omvæltninger.

“Enhver, der ser på tallene, kan se, at det går for langsomt med at få flere kvinder til at gå hele vejen," siger bestyrelsesformand Connie Hedegaard om AU’s nye handleplan for ligestilling. Foto: Lars Kruse, AU Foto

09.10.2020 | Politik og strategi, Forskning, Alle grupper

Ny handleplan skal fremme ligestilling i forskningsmiljøerne på AU

En ny handleplan for ligestilling, som bestyrelsen netop har godkendt, sætter frem mod 2022 retningen for at styrke ligestilling i forskningsmiljøerne. Handleplanen er forankret i AU’s Strategi 2025 og skal bidrage til, at talentmassen til fulde kommer i spil, så universitetet kan nå sine ambitioner om at bedrive forskning, forskningsbaseret…

09.10.2020 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.-forsvar: Anita Tønder Nielsen

Fysiske sygdommes påvirkning blandt individer med skizofreni: Identifikation og kvantificering af medvirkende faktorer til forhøjet dødelighed

09.10.2020 | Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Health

Ph.d.-forsvar: Lotte Sahin Levison

Epidemiologiske studier af Guillain-Barré syndrome hos voksne og børn

Viser resultater 71 til 80 ud af 107

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste