Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Mundbind kan ifølge Sundhedsstyrelsen være et supplement til forebyggelse af smitte i de situationer, hvor det er svært at holde afstand. Grafik: Sundhedsstyrelsens hjemmeside

20.09.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Mundbind er nu et krav i AU-kantiner

Fremover skal alle bære mundbind, når de færdes i de kantiner på Aarhus Universitet, hvor der er offentlig adgang.

18.09.2020 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Ph.d.-forsvar: Margarita Melnikova Jørgensen

Histologisk profilering af tumor mikromiljø i kolorektal cancer

Ane Bull Iversens nye studie viser, at stroke-patienter oftere kommer hurtigt på sygehuset, hvis de selv eller en pårørende kender symptomerne.

18.09.2020 | Forskning, Alle grupper, FEAP

Kendskab til symptomer på stroke øger chancen for hurtig behandling

Mange patienter kommer for sent på hospitalet og får alvorlige følger efter stroke. Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at kendskab til kernesymptomer øger chancen for at komme afsted i tide.

17.09.2020 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

AU-projekt hædret for sine innovative idéer om fremtidens byer

Europa-Kommissionen har udnævnt 'Center for den Digitale Omstilling i Byer og Samfund' ved Aarhus Universitet (AU DITCOM) til én af Europas førende innovatorer for sit arbejde med det digitale pilotprojekt SynchroniCity.

17.09.2020 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

MEMBRANES Seminar

Professor, Director, Translational Adipose Biology and Obesity, Diabetes, Obesity, and Metabolism Institute, Icahn School of Medicine at Mount Sinai, NY, USA: "Mechanisms of adipose tissue expansion and links to metabolic health"

Det er fjerde gang, Medical Innovation Day afholdes - i år foregår det online. Grafik: Health Kommunikation.
Forsker og iværksætter Fatima AlZahra’a Alatratchi er dette års keynote-speaker. Foto: Fatima AlZahra’a Alatratchi

17.09.2020 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Health

Få et sneak peek i fremtidens sundhedsinnovation

Holder healthtech-idéen vand, og hvordan bliver forretningspotentialet forløst? Bliv klogere på forretningsidéer, innovationsprocesser og finansieringsmuligheder, når Health inviterer til Medical Innovation Day 2020.

17.09.2020 | Ph.d.-forsvar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Trine Wigh Arildskov

ADHD-træk hos skolebørn: Symptomstruktur, funktionsniveau og mulige fordele

Lektor og ph.d. Nicolai Juul Birkbak får fakultetets talentpris i år. Tilmeld dig prisoverrækkelsen den 7. oktober, og hør ham fortælle, hvorfor han er så fascineret af bioinformatik og præcisionsmedicin, og hvordan han griber forskningen an. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

17.09.2020 | Navnenyt, Forskning, Ph.d.-studerende

Skou-prisen 2020 går til Nicolai Juul Birkbak

Vi er heldige, at en enestående yngre forsker som Nicolai Juul Birkbak har valgt at bedrive sin forskning her på Health. Sådan lyder det fra dekanatet, der tildeler lektor og ph.d. Nicolai Juul Birkbak fakultetets talentpris i år. Vær med til at fejre ham ved prisoverrækkelsen.

Lasse Sommer Kristensen som står bag studiet forudser, at resultaterne vil tage forskningsfeltet i en helt ny retning med et øget fokus på at forstå, hvordan molekylerne virker gennem kræftcellernes mikromiljø. Foto: Lundbeckfonden.

17.09.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Velbeskrevet kræft-molekyle findes ikke i kræftcellerne

Et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet viser, at et såkaldt cirkulært RNA-molekyle, som er blevet beskyldt for at være kræftfremkaldende, alligevel ikke findes i kræftcellerne. Resultaterne er netop offentliggjort i Nature Communications.

På billedet ses den bygning, som i 2022 bliver rammen om AU IT’s virke. Inden enheden flytter ind, vil en gennemgribende ombygning og indretning af bygningen finde sted. Foto: Lars Kruse

16.09.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), AU IT

AU IT flytter til Universitetsbyen

I 2022 flytter AU IT fra sine nuværende bygninger på Helsingforsgade til en ny central placering i den nordlige ende af Universitetsbyen. Nu går en proces i gang, hvor AU IT skal afklare særlige ønsker og behov.

Viser resultater 31 til 40 ud af 113

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste