Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Tre yngre Health-forskere er blandt modtagerne af Lundbeckfondens postdoc-bevillinger for 2021.

21.04.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Tre yngre Health-forskere får Lundbeck-millioner

I alt 5,6 millioner kr. Det er, hvad tre yngre forskere fra Health modtager til deres forskning i hhv. centrale nervebaner, en medfødt hjertefejl og muskelopbygning. Midlerne er del af en større uddelingsrunde fra Lundbeckfonden, som sikrer særligt talentfulde forskere to til tre års forskningsfinansiering.

21.04.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Data i realtid fra smarte sensorer skal optimere driften af fjernvarmenettet

Forskere fra universiteterne i Aalborg og Aarhus arbejder tæt sammen med virksomheder for at udvikle intelligente, batteriløse sensorer, der trådløst kan kommunikere med et autonomt, sky-baseret overvågningssystem.

Debatindlægget blev bragt i Altinget onsdag 21. april.

21.04.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Dekaner: Forskning og udvikling skal integreres i ny dimensioneringsplan

Hvor mange speciallæger, vi skal uddanne i Danmark, handler ikke kun om drift og ventelister. Antallet af speciallæger er afgørende for den kliniske forskning, der skal udvikle nye behandlingsformer og skabe bedre grundlag for diagnostik, pleje, helbredelse og forebyggelse, skriver dekaner fra fire store universiteter.

Gyldendals Ordbøger

21.04.2021 | Administrativt, Ph.d.-studerende, Health

Adgang til Gyldendals Ordbøger

Aarhus Universitet har bevilget midler til genåbning af Gyldendals Ordbøger. Adgang til ordbøgerne offline foregår via ordbogen.com.

21.04.2021 | Konference, Offentligheden/Pressen, Health

Neuroscience Day 2021

Thursday 6 May 2021, NeuroCampus Aarhus is hosting Neuroscience Day 2021! The event is open to all students, researchers, clinicians, therapists, caregivers, foundations and organizations interested in neuroscience.

Life science-industrien blomstrer i Midtjylland og har potentiale til mere vækst og udvikling. Tegning: Rasmus Sand Høyer

21.04.2021 | Samarbejde, Forskning, Alle grupper

Fremtiden for life science bor i Midtjylland

Life science-klyngen i Danmark er en værdifuld succes. Med en årlig eksport på 120 milliarder kroner og som kilde til 83.000 arbejdspladser bidrager virksomhederne ikke bare til en sundere verden men også til en sund økonomi i hjemlandet. Regeringens netop udsendte ny strategi for branchen har fokus er på fremtiden. Hvem skal sikre klyngens…

De første to teststeder åbnes onsdag d. 21. april kl 10.00 ved Matematisk Kantine og ved Nygaard Bygningen på Katrinebjerg (billedet). Fotograf: Roar Lava Paaske/AU Foto

20.04.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

COVID-19-selvtest til studerende og medarbejdere åbner på AU

Onsdag den 21. april åbner de to første teststeder med superviseret selvpodning på AU. Tilbuddet er til universitetets studerende og medarbejdere, og det er et supplement til de eksisterende offentlige testcentre. I de kommende dage åbner yderligere otte testcentre på AU’s lokationer.

20.04.2021 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

Fully funded PhD fellowships available

We are looking for PhD students in the field of music neuroscience.

Underviseres motivation og trivsel er omdrejningspunktet, når Health inviterer til den årlige uddannelsesdag den 27. april. Foto: Lars Kruse, AU Foto

20.04.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Uddannelsesdag 2021: Er du motiveret som underviser?

Undervisernes motivation og trivsel er i fokus, når fakultetet tænder skærmen og inviterer til den årlige uddannelsesdag tirsdag den 27. april 2021.

Morten Munch Mindegaard vejleder iværksættere om Dual Career

20.04.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Dual Career hjælper iværksættere jonglere studie og startup

At drive en succesfuld startup og være universitetsstuderende svarer til at have to fuldtidsjob samtidig. Derfor har Aarhus Universitet, som det eneste universitet i Danmark, skabt Dual Career. En service til topatleter og iværksættere, der har brug for fleksible studieforhold, så de ikke behøver at vælge mellem studie og startup.

Viser resultater 31 til 40 ud af 96

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste