Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

08.02.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health

Webinar on the Novo Nordisk Fonden’s Data Science Initiative

Participation in the webinar is free and open to all AU staff.

Den solgte mængde ren alkohol er faldet med 22 procent fra 1994 til 2018. I samme periode er antallet af alkoholrelateret leversygdomme også faldet i Danmark. Foto: Adam Wilson, Unsplash

08.02.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Færre får alkohol-lever

Antallet af personer, som diagnosticeres med alkoholrelateret leversygdom er faldet de sidste 10 år i Danmark. Samtidig er prognosen for disse patienter blevet bedre: De har færre hospitalsindlæggelser og lever længere. Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Foto: Colourbox

08.02.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Superklynge og AU's erhvervssatsning vil løfte vækstlaget inden for fødevarer og bioressourcer

Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny samarbejdsaftale mellem Food & Bio Cluster Denmark og Aarhus Universitets erhvervssatsning.

08.02.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Rasmus Pihl fra Aarhus Universitet forsker i et COVID19-ramt New York

Simpelt laboratorieudstyr kan være svært at skaffe, mundbindet kommer kun af i frokostpausen, og folk bliver i egen boble både fagligt og socialt. Som postdoc i New York må Rasmus Pihl acceptere, at COVID19 påvirker både forskning og fritid.

GIOS-projektet får 36,6 mio. kr fra Puljen til Forskningsinfrastruktur til avanceret udstyr, som kan måle ændringer i luften, i isen, på land og i vand på Grønland. 
Her er målestationen placeret på indlandsisen nær Tasiilaq, Østgrønland. Foto: Andreas Ahlstrom.

05.02.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Aarhus Universitet får 90,5 mio. kr. til udstyr og faciliteter til forskningsbrug

Fire AU-projekter får del i Uddannelses- og Forskningsministeriets pulje til forskningsudstyr og –faciliteter, som understøtter forskningsarbejde. I alt har Uddannelses- og forskningsministeren givet 150 mio. kr. til ni projekter.

Emnerne i Folkeuniversitetets livestreams spænder bredt - og det er gratis at deltage. Foto: AU Foto

05.02.2021 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU-forskere formidler fortsat via Folkeuniversitetet – endda for et udvidet publikum

Mange af Aarhus Universitets forskere holder her i corona-tiden fast i at formidle deres viden via digitale live-streams via Folkeuniversitetet til gavn og glæde for et publikum, som allerede var opmærksom på Folkeuniversitetets tilbud, men også for et udvidet publikum. Det konstaterer Folkeuniversitetets rektor Sten Tiedemann.

En vigtig del af projektet at overvåge, hvor godt vaccinerne virker, når der dukker nye corona-mutationer op, siger professor Lars Østergaard. Foto: AUH

05.02.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Corona-professorer skal sammen undersøge vaccinernes virkning

Siden coronapandemien slog sig ned i Danmark i starten af 2020 har infektionsmedicinere kæmpet for at give patienterne den bedste behandling. Nu samles eksperterne om et stort studie af vaccinernes effekt og sikkerhed - og de har brug for hjælp fra de tusindvis af danskere, der skal have vaccinerne i de kommende måneder.

Food & Bio Cluster Denmark indgår samarbejdsaftale med Aarhus Universitet. Foto: Colourbox

05.02.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Superklynge og AU's erhvervssatsning vil løfte vækstlaget inden for fødevarer og bioressourcer

Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny samarbejdsaftale mellem Food & Bio Cluster Denmark og Aarhus Universitets erhvervssatsning.

05.02.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Virtuelt ph.d.-forsvar: Anne Rahbek Zizzo

Føtal hjerte-frekvens-variabilitet

Mia Wagner og Jan Lehrmann fra Løvens Hule kunne se potentialet for en god forretning i to AU-studerendes iværksætteri-projekt. Foto: Mads Topp.

04.02.2021 | Uddannelse, Forskning, Alle grupper

Studiekammerater fra AU fik millioninvestering i Løvens Hule

Anna Grantland og Martin Høegs virksomhed Locked startede som et studieprojekt ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet. Nu har de tidligere studerende bag virksomheden fået to investorer fra DR’s Løvens Hule med ombord.

Viser resultater 81 til 90 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste