Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

11.02.2021 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Kardiovaskulært netværk

Who can help me?

Facilities and infrastructure in cardiovascular research at AU/AUH Learn more about CORE-functions, facilities and infrastructure related to cardiovascular research at Aarhus University and Aarhus University Hospital. For more details, please see attached programme.

11.02.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Virtuelt ph.d.-forsvar: Anne Sophie Sølling

Langtidsbehandling af osteoporose

11.02.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Virtuelt Ph.d.-forsvar: Anne Birkeholm Jensen

Aggregatibacter actinomycetemcomitans fra tre perspektiver

Lundbeckfonden giver hjerneforskningscentret DANDRITE på Aarhus Universitet forskningsmidler frem til 2028. Foto: Colourbox

11.02.2021 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

75 mio. kr. til dansk hjerneforskning i Aarhus

Lundbeckfonden giver hjerneforskningscentret DANDRITE på Aarhus Universitet forskningsmidler på 75 mio. kr. Pengene udbetales i perioden frem til 2028, og skal primært bruges til at rekruttere fem nye DANDRITE-gruppeledere med individuelle forskningsprogrammer inden for neurovidenskab.

På den nye hjemmeside kan du få inspiration til, hvordan du skaber engagement i dine online-møder. Foto: Colourbox

11.02.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Bliv en bedre online mødeleder

Savner du råd til, hvordan du kan lede gode online-møder og engagere dine deltagere? Så kan du finde inspiration i nyt materiale om god virtuel mødeledelse.

11.02.2021 | Samarbejde, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Populær podcast fra Retsmedicinsk Institut er downloadet næsten 100.000 gange

NYE EPISODER: Spor af forgiftning, analyser af knoglefund og CT-skanning af afdøde personer er emner, som danskerne gerne vil høre om. Det mest lyttede afsnit fra Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet har dog et mere hverdagsrelateret tema.

11.02.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Elektriske kabelbakterier ånder med ilt på en hidtil uset effektiv måde

For snart 10 år siden beskrev forskere fra Aarhus Universitet for første gang nogensinde de flere centimeter lange kabelbakterier, der lever ved at sende en elektrisk strøm fra den ene ende til den anden ende af bakterien. Nu dokumenterer forskerne, at ganske få celler i bakterien kører med et ekstremt højt iltforbrug, mens resten af cellerne…

Under ledelse af klinisk professor Jørgen Feldbæk Nielsen skal en forskergruppe udvikle og teste et nyt interventionsprogram, som skal hjælpe patienter med langvarige følgevirkninger efter hjernerystelser.

11.02.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Ny bevilling styrker forskning i hjernerystelse

De næste tre år vil forskere fra Aarhus Universitet og Regionshospitalet Hammel Neurocenter udvikle, gennemføre og teste et interventionsprogram for voksne, som har fået en hjernerystelse. Projektet finansieres af en bevilling på 6,6 mio. kr. fra Sygeforsikringen ”danmark”.

COST-netværk har gjort en mærkbar forskel for lektor Yonglun Luo fra Institut for Biomedicin (til venstre), professor Vivi Schlünssen fra Institut for Folkesundhed og professor Christoffer Laustsen fra Institut for Klinisk Medicin. Og i videoen herunder fortæller de om deres erfaringer med at mingle med de bedste fra deres respektive felter. Fotos hentet fra video af Hans Plauborg, AU.

10.02.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

VIDEO: Lad EU-netværk fremme karrieren – især hvis du er yngre forsker

Mød tre Health-forskere, som jævnligt møder deres fremmeste europæiske kolleger i COST-netværk, der blandt andet har ført til fælles forskningsprojekter og udvekslings-ophold i andre lande. Og det er hverken særlig svært eller bureaukratisk at være med.

10.02.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

75 mio. kr. til dansk hjerneforskning i Aarhus

Lundbeckfonden giver hjerneforskningscentret DANDRITE på Aarhus Universitet forskningsmidler på 75 mio. kr. Pengene udbetales i perioden frem til 2028, og skal primært bruges til at rekruttere fem nye DANDRITE-gruppeledere med individuelle forskningsprogrammer inden for neurovidenskab.

Viser resultater 61 til 70 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste