Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ditte Demontis og kolleger har analyseret mere end otte mio. genetiske varianter hos hver person for at identificere varianter, der er overrepræsenteret hos personer med ADHD med adfærdsforstyrrelser sammenlignet med personer, som ikke har sygdommene. Foto: Privat.

08.03.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

ADHD: Aggressiv adfærd ligger i generne

Et internationalt samarbejde ledet af forskere fra iPSYCH har fundet genetiske varianter, som øger risikoen for aggression hos børn med ADHD. I samme undersøgelse fandt forskerne også ud af, at den genetik, der øger aggression hos nogle børn med ADHD, er den samme genetik, som påvirker aggression hos børn uden diagnose.

Klimaalliancen Aarhus sætter blandt andet fokus på grøn omstilling i forbindelse med transport, genanvendelse, fødevarer, bygninger, affaldssortering og indkøb.

05.03.2021 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper

Klimaalliancen Aarhus: AU i spidsen for arbejdet med cirkulære indkøb

Hvordan skaber virksomheder og organisationer mere klimavenlige indkøb? Det vil Aarhus Universitet være med til at finde svar på, når en arbejdsgruppe med universitetet for bordenden trækker i arbejdstøjet som en del af en ny klimaalliance i Aarhus.

De deltagende ph.d.-studerende i 3TM har alle modtaget virtuel træning i blandt andet retorik og kropssprog forud for konkurrencen, så de er klar til at levere en knivskarp og levende præsentation af deres forskning. På billedet ses 16 af de ph.d.-studerende sammen med bl.a. underviserne på en workshop. Foto: Projektleder Katrine Boserup Jensen

05.03.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Se med til forskningstalenternes Melodi Grand Prix

18 ph.d.-studerende kæmper om at blive AU’s repræsentant i den europæiske finale i Three Minute Thesis Competition, der kårer Europas bedste forskningsformidler blandt ph.d.-studerende. Vær med til den virtuelle AU-event d. 18. marts, og hør om forskning i blandt andet radikalisering og ekstremisme, virusinfektioner, og hvordan indeklima påvirker…

Hans Jürgen Hoffmann og Karin Jeppesen undersøger sammen med forskerkolleger en ny og lovende type vaccination til allergikere, der er overfølsomme over for græspollen. Foto: Susanne Stenhøj Laursen.

04.03.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

15 mio. kr. til forskning i bedre allergibehandling

Kan tre vaccinationer i en lymfeknude hjælpe græspollen-allergikere? Det mener forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, og de har fået en bevilling på 15 mio. kr. fra Innovationsfonden til at undersøge den nye vaccinationsmetode nærmere.

04.03.2021 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Brain Awareness Week 2021: online event on Parkinson's disease

As part of the Brain Awareness Week 2021 NeuroCampus Aarhus is hosting an online event about Parkinson's disease: "Parkinsons sygdom - fra patientperspektiv til nyeste forskning"

04.03.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Ny Nordisk røntgenstrålingsfacilitet

På basis af en bevilling fra det Nationale Udvalg for Forskningsinfrastruktur (NUFI) på 25 mio. kroner, vil en aarhusiansk forskergruppe ledet af professor Bo Brummerstedt nu på en helt ny måde kunne studere fejl og uorden i krystaller. Det sker ved hjælp af DanMAX strålelinjen i Lund, der med sin intense stråling kan afdække de mindste detaljer i…

04.03.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Hvorfor bruger landbruget ikke flere digitale teknologier?

Der er både økonomiske og miljømæssige gode grunde til at adoptere moderne informations- og kommunikationsteknologier i husdyrbrug. Men alt for få bedrifter i Europa tager teknologien til sig. Et nyt EU-støttet udviklingsprojekt skal nu finde ud af hvorfor og samtidig demonstrere teknologierne hos en række landmænd.

03.03.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health

Virtuelt ph.d.-forsvar: Line Stjernholm Tipsmark

Organisering af danske akutmodtagelser

03.03.2021 | Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Health

Virtuelt ph.d.-forsvar: Asbjørn Graver Petersen

Den beskyttende effekt af KCa3.1 ionkanal blokkere i dyremodeller for akut respiratorisk distress syndrome

03.03.2021 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Farmakologi

Lægemiddelmetabolisme og ekskretion Farmakogenetik

Undervisningskursus for læger i hoveduddannelsesstilling til Speciallæge i Klinisk Farmakologi

Viser resultater 71 til 80 ud af 99

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste