08.03.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health
Et internationalt samarbejde ledet af forskere fra iPSYCH har fundet genetiske varianter, som øger risikoen for aggression hos børn med ADHD. I samme undersøgelse fandt forskerne også ud af, at den genetik, der øger aggression hos nogle børn med ADHD, er den samme genetik, som påvirker aggression hos børn uden diagnose.
05.03.2021 | Forskning, Administration (Faglighed), Alle grupper
Hvordan skaber virksomheder og organisationer mere klimavenlige indkøb? Det vil Aarhus Universitet være med til at finde svar på, når en arbejdsgruppe med universitetet for bordenden trækker i arbejdstøjet som en del af en ny klimaalliance i Aarhus.
05.03.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper
18 ph.d.-studerende kæmper om at blive AU’s repræsentant i den europæiske finale i Three Minute Thesis Competition, der kårer Europas bedste forskningsformidler blandt ph.d.-studerende. Vær med til den virtuelle AU-event d. 18. marts, og hør om forskning i blandt andet radikalisering og ekstremisme, virusinfektioner, og hvordan indeklima påvirker…
04.03.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder
Kan tre vaccinationer i en lymfeknude hjælpe græspollen-allergikere? Det mener forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, og de har fået en bevilling på 15 mio. kr. fra Innovationsfonden til at undersøge den nye vaccinationsmetode nærmere.
04.03.2021 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Alle grupper
As part of the Brain Awareness Week 2021 NeuroCampus Aarhus is hosting an online event about Parkinson's disease: "Parkinsons sygdom - fra patientperspektiv til nyeste forskning"
04.03.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper
På basis af en bevilling fra det Nationale Udvalg for Forskningsinfrastruktur (NUFI) på 25 mio. kroner, vil en aarhusiansk forskergruppe ledet af professor Bo Brummerstedt nu på en helt ny måde kunne studere fejl og uorden i krystaller. Det sker ved hjælp af DanMAX strålelinjen i Lund, der med sin intense stråling kan afdække de mindste detaljer i…
04.03.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper
Der er både økonomiske og miljømæssige gode grunde til at adoptere moderne informations- og kommunikationsteknologier i husdyrbrug. Men alt for få bedrifter i Europa tager teknologien til sig. Et nyt EU-støttet udviklingsprojekt skal nu finde ud af hvorfor og samtidig demonstrere teknologierne hos en række landmænd.
03.03.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health
Organisering af danske akutmodtagelser
03.03.2021 | Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Health
Den beskyttende effekt af KCa3.1 ionkanal blokkere i dyremodeller for akut respiratorisk distress syndrome
03.03.2021 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Farmakologi
Undervisningskursus for læger i hoveduddannelsesstilling til Speciallæge i Klinisk Farmakologi