Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

IT er begrænset i weekenden 13.-14. november.

25.10.2021 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Begrænset IT i weekenden den 13. og 14. november

AU’s IT-systemer og IT-services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 13. og 14. november 2021.

Frem mod nytår afholder Health tre inspirationsmøder, som kan hjælpe dig til at ramme plet med dine fondsansøgninger. Foto: Envato Elements

23.10.2021 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Sådan skriver du den bedste fondsansøgning

Tre inspirationsmøder i december klæder nye og erfarne forskere på til at søge midler fra EU og Innovationsfonden. Alle er velkomne – også dig, der bare er nysgerrig på, hvad det kræver at søge.

Ifølge Lene Wulff Krogsgaard, som er en af forskerne bag undersøgelsen, kan symptomer efter HPV-vaccine skyldes infektioner. Foto: Unsplash.

22.10.2021 | Forskning, Ph.d.-studerende, Health

Symptomer efter udskældt HPV-vaccine kan skyldes infektioner

HPV-vaccinen har været meget omdiskuteret efter et tv-program, hvor piger fortalte om deres bivirkninger. Nu viser et forskningsresultat fra Aarhus Universitet, at piger og kvinder, der havde en infektion tæt på tidspunktet for deres HPV-vaccine, havde en øget risiko for at blive henvist til et HPV-center med mulige bivirkninger.

Fibro-og adipogene progenitor celler (FAPs) hedder de celler, som Jean Farup og kolleger fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus har identificeret. Foto: AU Kommunikation.

22.10.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Nyt fund: Diabetes påvirker stamceller til at udvikle fedt og bindevæv

Et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus har identificeret, hvordan diabetes påvirker muskel-stamceller til at danne fedt og bindevæv. Ifølge forskerne er det kliniske perspektiv ved fundet stort.

Målgruppen for kurserne er forskere, analysemedarbejde og studerende med interesse for empirisk forskning og analyse, som er nysgerrige efter mulighederne for at udvide deres empiriske grundlag med registerdata. Foto: Envato Elements

21.10.2021 | Forskning, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Deltag i gratis kursur i registerforskning

Arbejder du med registerforskning? Du har nu mulighed for at deltage i gratis, virtuelle endagskurser i sikker brug af registerdata. Kurserne arrangeres af KOR – det koordinerede organ for registerforskning

En bevilling fra Novo Nordisk Fonden skal hjælpe forskere med at udvikle analytiske værktøjer til at blive klogere på effekten af mutationer i arvemassen. Foto: Maria Randima Brauer Sørensen

21.10.2021 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health

Forsker vil forstå mutationer i arvemassen

Lektor Søren Besenbacher fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget 6,7 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden til udvikling af analytiske værktøjer, som skal gøre os klogere på effekten af mutationer i arvemassen.

20.10.2021 | Arrangement, Forskning, Videnskabelig medarbejder

”Pandemien har tydeliggjort, at infektionssygdomme er en stor udfordring for samfundet”

Covid-19-pandemien har i halvandet år tydeliggjort, hvor vigtig forskning i inflammation og infektionssygdomme er. Inflammationsnetværket på Aarhus Universitet holder 11. november sit første årsmøde, og netværkets leder, Trine Mogensen, håber at samle en bred vifte af fagspecialer – også i et forsøg på at styrke AU’s position udadtil.

Medarbejdere og studerende på Aarhus Universitet kan komme gratis på museum. Foto: Kasper Hornbæk og Science Museerne

20.10.2021 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Kom gratis på Science Museerne

Som ansat på Aarhus Universitet kan du året rundt besøge Steno Museet kvit og frit. Fra uge 43 og året ud gælder tilbuddet også på Planetariet.

Den nyslåede doktor Camilla Nyboe er læge på Aarhus Universitetshospital og håber, at ny viden om ASD-patienter giver mulighed for bedre behandling og opfølgning. Foto: Lorentzen Fotografi

20.10.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Børn født med ’hul i hjertet’ har forringet helbred hele livet

En undersøgelse af samtlige danske registre for børn født med et hul mellem hjertets forkamre viser, at hjertefejlen har konsekvenser for deres helbred hele livet. Undersøgelsen indgår i Camilla Nyboes doktordisputats fra Aarhus Universitet.

19.10.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Ph.d.-forsvar: Litten Sørensen Rossen

Hvordan kommer virus ind i vores celler?

Viser resultater 31 til 40 ud af 100

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste