Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

21.06.2013 | Administrativt, Alle AU-enheder, Offentligheden/Pressen

Aarhus Universitet takkede Lauritz B. Holm-Nielsen

Universitetets aula var fyldt til bristepunktet, da ansatte, studerende og samarbejdspartnere gennem otte år sagde farvel til Aarhus Universitets snart tidligere rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Læs citater fra talerne og se billeder fra arrangementet.

21.06.2013 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU takkede Lauritz B. Holm-Nielsen

Universitetets aula var fyldt til bristepunktet, da ansatte, studerende og samarbejdspartnere gennem otte år sagde farvel til Aarhus Universitets snart tidligere rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Læs citater fra talerne og se billeder fra arrangementet.

Trine Korsgaard (tv) og Nina Lykkegaard Andersen (th) læser medicin i Aarhus og er begge med i mentor-mentee-ordningen på studiet.

21.06.2013 | Uddannelse, Kommende studerende, Health

Stud.med.-mentorer støtter medstuderende

Kandidatstuderende giver som mentorer en hånd til medstuderende på første del af medicinstudiet. Ordningen skal give gladere studerende og forhindre tvivlere i at droppe ud.

21.06.2013 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Kronprinsen indvier nye forskningsstationer i Nordøstgrønland

HKH Kronprins Frederik medvirker i den delegation, som nu drager til Nordøstgrønland for at indvie nye forskningsstationer.

Tidligt om morgenen foretog forskere fra Aarhus Universitet en testflyvning med en drone over Nørreådalen ved Viborg. De vil udvikle en ny metode til at overvåge vildt og løse udfordringen med de mange påkørsler af dyr på landbrugets marker hvert år. (Foto: Rasmus Nyholm Jørgensen, AU)
Her ses dronen, der med sine varmefølsomme kameraer, kan spotte vildt fra luften. (Foto: Rasmus Nyholm Jørgesen, AU)
Når dronen har fundet et dyr, sender den GPS-koordinatorne tilbage til forskerne. Her ses forskernes testkanin.(FOto: Rasmus Nyholm Jørgensen, AU)

21.06.2013 | Jordbrug og fødevarer, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Drone spotter vildt på markerne

Antallet af påkørte dyr på landbrugsarealer skal nedbringes ved hjælp af droner, kameraer og algoritmer. Forskere ved Aarhus Universitet står bag et projekt med store perspektiver for både dyr og landmænd.

"FN anslår, at over 70 % af verdens befolkning vil leve i byerne i 2050. Derfor bliver vi nødt til at forholde os til, hvordan byerne skal se ud og være at leve i i fremtiden", siger professor Michael Goodsite, der er udpeget til at repræsentere Danmark som viceformand i det internationale samarbejde Cost Action. Foto: Colourbox.

21.06.2013 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Hvordan kan 6,5 mia. mennesker bo i byerne i fremtiden?

Nyt internationalt samarbejde skal nytænke udviklingen af byerne i fremtiden, så den tager udgangspunkt i mennesket og gør hverdagen nemmere ved at koble byudvikling med trådløs teknologi på en helt ny måde.

I computerspillet ”The Quantum Computer Game”, som lanceres i dag, skal man forsøge at flytte atomer forbi nogle forhindringer, uden at de skvulper over. Resultaterne kan forskerne bruge til at udvikle fremtidens supercomputer.
Jacob Sherson, der står bag projektet, bruger helt almindelige menneskers deltagelse i et computerspil til at udvikle en kvantecomputer.

21.06.2013 | IT, datalogi og matematik, Kommende studerende, Alle AU-enheder

Spil computer, og hjælp en forsker

Fremtidens computer bygger på avanceret kvantemekanik, som kan give selv de skarpeste hjerner grå hår og dybe panderynker. Men nu udnytter en nyt computerspil udviklet af forskere fra Aarhus Universitet almindelige menneskers hjerner til at speede udviklingen af kvantecomputeren op.

20.06.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Færre børn går i specialtilbud

Færre børn er i dag ekskluderet fra den almindelige skole end i 2010, og den udvikling er sket uden, at der er skåret i ressourcerne til skolerne. En investering i lærernes efteruddannelse er en vigtig forudsætning for succesen. Det viser en ny forskningsrapport fra Aarhus Universitet.

20.06.2013 | Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Mindeord

Arkitekten Mads Møller satte med blandt andet Søauditorierne og Nobelparken sit afgørende præg på Aarhus Universitet.

Anne Mette Lund Würtz.
Legatoverrækkelsen fandt sted den 18. juni 2013 i København.

20.06.2013 | Navnenyt, Alumne, Health

Ung forsker modtager legat til ophold på Harvard University

Anne Mette Lund Würtz fra Aarhus Universitet har modtaget et legat på 100.000 kroner fra Danmark-Amerika Fondet ved Novo Nordisk A/S. Hun får pengene til et 1-årigt forskningsophold ved det prestigefyldte, amerikanske universitet Harvard University i Boston.

Viser resultater 21 til 30 ud af 88

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste