Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

29.05.2013 | Kursus, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Workshop: Skriv succesfulde ansøgninger

Står du over for at skulle ansøge om forskningsmidler inden for det næste halve år, så har du her mulighed for at få indblik i de grundlæggende principper bag en god ansøgning.

Foto: Lars Kruse

29.05.2013 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Vær opmærksom på parkeringsbegrænsninger i Universitetsparken

En række medarbejdere har i de seneste dage fundet en ærgerlig besked i deres forrude. Det skyldes, at de kommunale p-vagter har været forbi for at håndhæve de parkeringsregler, der blev indført på vejene i Universitetsparken i september 2012.

Jens Chr. Skous erindringsbog "om heldige valg" blev præsenteret i Vandrehallen, hvor den 94-årige Nobelprismodtager holdt en veloplagt tale. Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation

28.05.2013 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Arvesølvet fra en nobelprisvinder

Nobelprisvinderen Jens Chr. Skou har udgivet sine erindringer om sin karriere på Aarhus Universitet og den lange vej for at få sin teori anerkendt. Det blev den, og i kølvandet på hans arbejde fik Aarhus Universitet en pionerposition i forskningen. Den blev blandt andet skabt gennem en omfattende tværvidenskabelig forskning, der nu skal føres…

Fareed Zakaria anses for at være en af de mest indflydelsesrige kommentatorer om udenrigspolitiske anliggender. Han er uddannet i statskundskab på Harvard og Yale.
Foto: Jesper Rais, AU Kommunikation

28.05.2013 | Mennesker og kulturer, Alle grupper, Alle AU-enheder

En ny verdensorden tager form

Først havde vi the rise of the west – nu oplever vi the rise of the rest, lød det fra den verdenskendte journalist og kommentator, Fareed Zakaria, da han som led i MatchPoints 2013 holdt oplæg for en helt fyldt sal i Musikhuset.

28.05.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Tema: Kulturen i

økonomi og politik

MatchPoints 2013 om Vestens udfordringer i dag

Prismodtagerne Casper Bindzus Foldager og Anne Stidsholt Roug. Foto: Jesper Rais, Rais Foto.

28.05.2013 | Sundhed og sygdom, Alumne, Health

Prestigepriser til ph.d.’ere

To sundhedsvidenskabelige forskere er netop blevet hædret. Det skete, da Aarhus Universitets Forskningsfond uddelte ph.d.-priser til lovende unge forskere.

Dele af Administrationscenter Health flytter i den kommende tid til Katrinebjerg på grund af pladsmangel i Universitetsparken.

28.05.2013 | Health, Health, Administrativt

Administrationscenter Health indtager Katrinebjerg

I juni 2013 starter første fase af en flytterokade i administrationen på Health. Det betyder, at en række medarbejdere fra Økonomi, HR og Forskning og Talent på Health flytter ind i nyistandsatte lokaler på Katrinebjergvej hen over sommeren.

Professor Ranoald Inglehart præsenterer sin "Evoltuionary Modernization Theory".
Foto: Lars Kruse, AU KOmmunikation

28.05.2013 | Alle AU-enheder, Alle grupper, Lande og områder

Øget økonomisk vækst i verden sikrer mere tolerante samfund

Når den enkelte eller nationen ikke længere er truet af hverken sult eller dødelige epidemier, vil både tolerancen overfor andre og tilliden mellem mennesker stige. Det var en af de væsentlige pointer ved Michigan-professor Ronald Ingleharts oplæg ved MatchPoints 2013.

28.05.2013 | Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Hædersgaver og talentpriser på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet uddelte tirsdag den 28. maj Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris til to topforskere. Samtidig modtager fem talentfulde unge forskere Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser

Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation

28.05.2013 | Health, Health, Sundhed og sygdom

Aarhus Universitet lancerer nyt forskningsprogram i mentale lidelser

De store visioner stod i kø hos oplægsholderne, da Aarhus Universitet tirsdag den 21. maj 2013 lancerede det nye forskningsprogram MEPRICA. Programmet skal se nærmere på diagnosticering og behandling af voksne med psykiske lidelser og støttes med 16 millioner kroner af Lundbeckfonden.

Viser resultater 21 til 30 ud af 52

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste