Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

De to erhvervs-ph.d.-studerende Mette Ladefoged (til venstre) og Lise Høj Thomsen (til højre) nyder godt af samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Novo Nordisk A/S og forener dagligt teori med praksis.

09.10.2013 | Alle grupper, Sundhed og sygdom, Health

Vi får det bedste fra begge verdener

To erhvervs-ph.d.’er fra Aarhus Universitet og Novo Nordisk A/S er enige om, at deres ph.d.-forløb med tilknytning til både universitet og industri er det optimale karrierevalg, når målet er en forskerkarriere. Begge nyder godt af det samarbejde, som Aarhus Universitet og Novo Nordisk A/S netop har indgået.

07.10.2013 |

Enneagrammet - forstå dig selv og verden

Onsdag den 9. oktober kl. 19.00-21.30i Studenternes Hus på Aaarhus Universitet, mødelokale 1, Ndr. Ringgade 3 En aften med cand.theol. Lars Neve, der fortæller om fænomenetHvor ofte udbryder vi ikke ”jeg forstår ham simpelthen ikke” eller ”det er typisk hende at gøre sådan”? Enneagrammet beskriver ni mennesketyper, som hver især er fastlåst i …

07.10.2013 | Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

RethinkIMPACTS2017 inviterer til KULTURBY-AKADEMI

Aarhus Universitet inviterer, i samarbejde med Aarhus 2017, forskere og undervisere ved Aarhus Universitet til at deltage i tre workshops, der har til formål at inspirere til og udvikle kulturby-relaterede forskningsprojekter og kompetencer.

05.10.2013 |

Predictions for the Future of Law and Finance

Reseach Group on Law and Finance ved Juridisk Institut inviterer til åbningsseminaret: Predictions for the Future of Law and Finance I et eftertænksomt og humoristisk oplæg vil en af verdens førende eksperter, professor QC Phillip Wood, søge at forudsige fremtiden på det finansielle…

Ny Innovationsfond skal samle trådene. Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation
Dekan for videnudveksling Allan Flyvbjerg. Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation

04.10.2013 | Forskning, Alumne, Alle AU-enheder

Ny fond samler strategisk forskning og innovation

Politikerne er blevet enige om en model, der fusionerer tre organer og samler den strategiske forskning.

Den 94-årige professor Jens Chr. Skou ønskede forskerteamet tillykke med det nye resultat, da professor Toyoshima fra Tokyo Universitet gav foredrag på Skous gamle institut den 23. august 2013. På billedet ses fra venstre Flemming Cornelius, Jens Chr. Skou, Chikashi Toyoshima, Janne Petersen og Bente Vilsen.

04.10.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Internationalt forskningssamarbejde afslører mekanismen for kroppens vigtigste batteri

Forskere fra Aarhus Universitet har i samarbejde med en japansk forskningsgruppe afklaret strukturen af et afgørende enzym – den såkaldte natrium-kalium-pumpe – der sidder i alle kroppens celler. Resultatet, som netop er offentliggjort i Nature, kan bane vejen for ny forståelse af neurologiske sygdomme.

03.10.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Tiltrædelsesforelæsninger ved Institut for Husdyrvidenskab

Tre forskere ved Institut for Husdyrvidenskab er de seneste måneder blevet udnævnt til professorer og holder nu tiltrædelsesforelæsninger. Der er tilmeldingsfrist den 8. oktober.

03.10.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Offentlige foredrag i Naturvidenskab: Ulve

Ulve i baghaven: Fokus på et spændende dyr og en ny udfordring i Danmarks natur

Hidtil har vi forsøgt at mindske CO2-udledningen ved at fokusere på en fælles, global lovgivning på området. Det ser dog ikke ud til at blive til noget. Ph.d.-studerende Katerina Peterkova viser, at vi med fordel kan fokusere på virksomhedernes indbyrdes kontrakter som en måde på at få krav om mindre CO2-udledning.

03.10.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Virksomheder skal stille CO2-krav til leverandører

Verdens ledere kan ikke blive enige om en fælles, global klimapolitik. Hvis vi for alvor vil mindske verdens CO2-udledning, bør vi i stedet fokusere på de kontrakter, virksomhederne i Europa og USA laver med deres leverandører i udviklingslandene. Forskning viser, at her er store mængder CO2 at spare.

03.10.2013 | Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

PROFIL 13/14 er udkommet

Profil 13/14 har særligt fokus på de tre strategiske sigtelinjer i universitetets strategi for 2013 – 2020: Forskning, Uddannelse og Talent samt Internationalisering.

Viser resultater 61 til 70 ud af 83

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste