Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Fysiker Rajkumar Ragupathy og læge Maria Fournais Langschwager er blandt deltagerne på Danmarks første innovationsuddannelse målrettet sundhedssektoren.

26.09.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Danmarks første sundhedsopfindere på vej

Ingeniører, læger, fysiker, jordemoder. Det er nogle af profilerne på en nystartet Stanford-inspireret efteruddannelse på Aarhus Universitet. Det utraditionelle hold skal i løbet af et år udvikle idéer og produkter til sundhedssektoren.

Det kan forebygge eller dæmpe overfølsomhed over for bl.a. birkepollen at arbejde på landet.

26.09.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Folkesundhed

Immunsystemet har godt af at flytte på landet

Forskning fra Aarhus Universitet viser for første gang, at miljøet i landbrug kan forebygge eller dæmpe overfølsomhed og allergi – selv hos voksne mennesker.

25.09.2013 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

"I didn't choose Denmark - Denmark chose me"

Evgenia Zorina was just supposed to be in Denmark for four months. But she grew so fond of the little fairy tale country, that she has now lived, worked and studied here for nine years.

25.09.2013 | Alle AU-enheder, Videnskabelig medarbejder, Konference

Konference: Entreprenørskabsundervisning på tværs - gennem teori og praksis

Konferencen sætter fokus på samspillet mellem teori og praksis. Vi bringer deltagernes viden og erfaringer i spil i for at udvikle og dokumentere viden inden for entreprenørskabsundervisning. Vi vil både inspirere og involvere deltagerne aktivt i udviklingen af en fælles viden. Pris og tilmelding: Deltagelse er gratis, men tilmelding er…

Minister Carsten Hansen bød de studerende velkommen i ministeriet. Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation
De studerende skal fremlægge deres arbejde for ministeren sidst på ugen. Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation

24.09.2013 | Uddannelse, Alle AU-enheder, Alumne

Studerende budt velkommen i ministeriet

Tyve studerende får i denne uge et særligt kig ind i maskinrummet hos Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som er flyttet til Aarhus. Tirsdag blev de budt velkommen af minister Carsten Hansen (S).

Sygdomme i hjernen står i fokus for Leif Østergaards forskning, som støttes af 12,7 millioner kroner fra det fælles EU-projekt, ’EU Joint Programme – Neurodegenerative Disease Research’ (JPND).

24.09.2013 | Navnenyt, Alumne, Institut for Klinisk Medicin

Millionbevilling skal bremse alvorlige hjernesygdomme

Leif Østergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er del af et forskerprojekt, der har modtaget en bevilling på 12,7 millioner kroner fra et fælles EU-projekt. Formålet med projektet er at bremse den stigende udvikling af Alzheimers sygdom, Lewy Body demens og Parkinsons sygdom.

24.09.2013 | Studerende

Enneagrammet- forstå dig selv og verden

Hvor ofte udbryder vi ikke ”jeg forstår ham simpelthen ikke” eller ”det er typisk hende at gøre sådan”?Enneagrammet beskriver ni mennesketyper, som hver især er fastlåst i  bestemte livsopfattelser. Enneagrammet er et gammelt redskab til at skelne og bedømme de åndelige kræfter i os. Få mulighed for at lære din egen personlighedstype at kende og…

23.09.2013 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Årets æresalumne 2013: Jens Erik Sørensen, museumsdirektør

Kunsten kan vælte dig bagover. Det oplevede den unge elektriker Jens Erik Sørensen på sin egen krop og skiftede spor til kunsthistorie på Aarhus Universitet. Siden har han brændt for at formidle kunsten til andre og har skabt et kunstmuseum i international klasse. Direktøren for ARoS, Jens Erik Sørensen, er årets æresalumne 2013.

23.09.2013 |

Mindfulness meditation på Aarhus Universitet

HvadØvelser for mindre stress og øget nærvær i øjeblikket. Lær at holde hovedet koldt og hjertet varmt i alle dagens prøvelser. Afspænding og tilstedeværelse. HvornårHver torsdag kl. 17.00 -17.45.Start torsdag den 5. september 2013 kl. 17.HvorI Stillerummet på AU, Studenterhus Aarhus, lokale 124, Nordre Ringgade 3 Aarhus CHvemUnder ledelse af…

23.09.2013 |

Tværfaglig workshop i eventbaseret innovation

Vær med til at udvikle koncepter til Kulturby 2017!! Vi sætter fokus på eventbaseret innovation, hvor en stor sport-eller kulturevent bruges som løftestang til at udvikle nye produkter, processer eller services, der kan markedsføres og slå igennem under eventen – og som skaber forretning og vækst længe efter eventen. Workshoppen giver dig en…

Viser resultater 11 til 20 ud af 135

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste