Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

19.10.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Øst og Vest er hinandens motorer

Det er en myte, at Østeuropa er en økonomisk klods om EU-benet. Østlandene i EU har i høj grad været med til at skabe vækst og udvikling i Vesteuropa, mener økonomiprofessor.

Polske jordbærplukkere hos Kildebrønde Frugtplantage. (POLFOTO)

19.10.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

En succes med slagside

Berlinmurens fald for 25 år siden blev ikke kun en succes for østtyskerne, men også for befolkningen i de sovjetkontrollerede baltiske lande. Men friheden har også haft omkostninger, påpeger ekspert.

19.10.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

EU var naiv i forhold til nye medlemmer fra Østeuropa

10 år efter de blev medlemmer af EU, lever store dele af befolkningen i de tidligere kommunistiske lande i Østeuropa stadig i en gråzone præget af økonomisk og social usikkerhed. Og der er lange udsigter til, at økonomien og de sociale forhold bliver som i EU’s vestlige medlemslande, mener antropologen Ida Harboe Knudsen.

19.10.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Det vilde Østen i amerikansk litteratur

Flere amerikanske romaner har siden Jerntæppets fald for 25 år siden tegnet et dystert billede af det post-kommunistiske Østeuropa. Bøgerne beskriver et vildt og lovløst Østen præget af en traumatiseret befolkning. I en ny forskningsartikel analyserer og fortolker lektor, ph.d. Jakob Ladegaard fra Aarhus Universitet som den første den…

”Vi burde jo betragte Polen som et nært naboland men gør det ikke, fordi vi ikke mentalt har været i stand til at følge med de politiske og økonomiske forandringer. Og så er det, jeg spørger, om jerntæppet stadig fungerer,” siger lektor Peter Bugge fra Aarhus Universitet. Gadebillede fra Warszawa. (POLFOTO)

19.10.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Mentalt lever danskerne stadig med jerntæppet

Danskerne opfatter stadig Østeuropa som noget fjernt, anderledes og problematisk. Men det giver dårlig mening efter de seneste 25 års udvikling i de tidligere kommunistiske lande og kan betyde, at Danmark marginaliserer sig selv, advarer lektor fra Aarhus Universitet.

18.10.2014 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Early bird-priser til AU-ansatte til Aarhus Alternatives Festival

Oplev en perlerække af kunstnere, performere, oplægsholdere og workshopholdere, bl.a. Morten Østergaard (økonomi- og integrationsminister), Ole Fogh Kirkeby (filosof), Kitt Johnson (danser), Baard Owe (skuespiller m.m.), strygekvartet fra Aarhus Symfoniorkester, Peter Laugesen (poet), Klaus Mølmer (kvantefysikprofessor) og mange, mange flere.…

17.10.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Udbrud fra islandsk vulkan vidner om millioner af års gamle processer dybt ned i jorden

Ny forskning forbinder processer hundredvis af kilometer under jordoverfladen med historiske udbrud af store og voldsomme lavamængder, destruktionen af superkontinenter og dramatiske ændringer i Jordens klima og økosystemer.

17.10.2014 | Administrativt, Alle grupper, Studier

Lundbeckfonden søger dygtige unge forskere til nye fellowships.

16.10.2014 | Bevillinger og priser, Forskning, Forskningsårsstuderende

Lundbeckfonden opslår nye fellowships

Lundbeckfonden søger talentfulde unge forskere inden for blandt andet biomedicin til en række nye fellowships.

Gigtmedicin kan virke godt på depression, viser en metaanalyse, som stud.med. Ole Köhler har lavet sammen med forskere fra AU og KU.

15.10.2014 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Gigtmedicin kan have effekt på depression

Smertestillende og betændelseshæmmende medicin, der bruges mod muskelsmerter og gigt, kan have en gavnlig virkning på depressionssymptomer.

Viser resultater 91 til 100 ud af 175

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste