Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

26.09.2014 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Se billeder og video fra DHL 2014

Se billeder fra Odense, København og Aarhus samt en to-minutters video fra løbet i Aarhus.

26.09.2014 | Forskning, Forskning, Ph.d.-studerende

Ny metode gør det nemmere at finde det rigtige hotel

Det koster for meget computerkraft og tager for lang tid, er nogle af årsagerne til at vi ikke får den billigste pris, når vi leder efter hotellet så tæt på strandkanten, som muligt. Det viser Kenneth Sejdenfaden Bøghs forskning, der har udviklet en metode, der ved hjælp af et grafikkort, giver de bedste tradeoffs eller den bedste afbalancering af…

26.09.2014 | Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Offentligheden/Pressen

Margaret Lock: The Alzheimer Enigma Amidst Global Ageing

Epicenter Light House Lectures: Explorations between anthropology and biology

26.09.2014 | Administrativt, Alle AU-enheder, Enhedsadministration

Støtte til 10 nye tværgående forskernetværk

For at styrke samarbejdet på tværs af institutter og fakulteter udsendte det daværende forskningsbånd før sommerferien et opslag om støtte til nye eller eksisterende tværgående forskernetværk.

26.09.2014 | Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Jubilæum: Studenternes Hus fylder 50 år

Den 10. oktober 2014 fylder Studenternes Hus 50 år. Husets beboere inviterer alle interesserede indenfor til en festlig dag. Dagen sluttes af med en jubilæumsfest.

25.09.2014 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Projektlederuddannelse for AU-ansatte

Er du projektkoordinator, eller er der mulighed for, at du bliver involveret i projekter i fremtiden? Så er projektlederuddannelsen måske noget for dig.

Jens Peter Nørgaard har specialiseret sig i urologi og børnekirurgi og vil kombinere adjungeringen med sin nuværende rolle i Ferring Pharmaceuticals i København, hvor han har været ansat siden 1997.
Foto: ResearchGate.

25.09.2014 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Medicinsk forskningschef bliver adjungeret professor på AU

Jens Peter Nørgaard er blevet tilknyttet Aarhus Universitet som adjungeret professor. Til daglig er han medicinsk forskningschef i urologi. Han forsker i, hvad det betyder for børn og voksnes søvn, når de tisser i sengen om natten.

Carsten Obel bliver ny professor på Aarhus Universitet. Han arbejder med befolkningsundersøgelser, neuropsykologiske web- og teknologibaserede redskaber til at hjælpe børn og unge med mentale udfordringer.

25.09.2014 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed

Nyt professorat satser på børns mentale sundhed

Aarhus Universitet har ansat Carsten Obel som professor inden for folkesundhed. Han skal fortsætte sin forskning inden for børn og unges mentale sundhed. Forskning der især kommer udsatte børn til gavn.

Professor Tobias Wang er en af de forskere fra Aarhus Universitet, som under overskriften "SuperTanker" fortæller om undren og fascination i deres forskning. Supertanker sendes på P1 og kan også downloades via Aarhus Universitet. Foto: Anders Trærup, AU Kommunikation.

25.09.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt samarbejde mellem AU og P1 går bag om forskningen

Et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitet og P1 bringer lytterne helt tæt på forskerne, deres undren og fascination af forskningen. ’SuperTanker’ bliver sendt som indslag i ’Eksistens på P1’, og et længere interview med de enkelte forskere kan lyttes og downloades som podcast ved at abonnere på Aarhus Universitet på iTunes eller SoundCloud.

24.09.2014 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen

2.391 færre studiepladser over de næste tre år

Universiteterne skal skære 2.391 studiepladser over de næste tre år. På Aarhus Universitet betyder det en nedgang i antallet af studiepladser på ca. 525 over de næste tre år. Det bliver konsekvensen af uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens udspil til dimensionering, som blev offentliggjort tirsdag aften.

Viser resultater 31 til 40 ud af 193

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste