Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

22.05.2015 | Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

AU-ingeniører i høj kurs

Om ti år vil Danmark mangle 10.000 ingeniører. Det viser en netop offentliggjort fremskrivning af udviklingen i udbud og efterspørgsel på arbejdskraft. Virksomhedernes kamp om talenterne er større end nogensinde, og det kan mærkes på ingeniøruddannelserne.

22.05.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt diabetescenter åbner i Aarhus

I dag åbner et nyt forskningscenter ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Det skal finde svaret på, hvorfor op mod halvdelen af alle diabetikere udvikler nervebetændelse.

Troels Staehelin Jensen står i spidsen for IDNC, der bliver et tværvidenskabeligt forskningssamarbejde, som involverer danske, engelske og amerikanske forskere. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

22.05.2015 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Nyt diabetescenter åbner i Aarhus

I dag åbner et nyt forskningscenter ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Det skal finde svaret på, hvorfor op mod halvdelen af alle diabetikere udvikler nervebetændelse.

Der bliver fremover plads til flere studerende på medicinstudiet, som kommer ind gennem kvote 2. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

22.05.2015 | Uddannelse, Kommende studerende, Institut for Biomedicin

Robusthed og empati kan give adgang til medicinstudiet i Aarhus

En ny optagelsesprøve skal vælge de bedst egnede kvote 2- ansøgere ud, når Aarhus Universitet fra næste år fordobler sit kvote 2-optag på medicinstudiet. Prøven er udarbejdet sammen med dem, som skal ansætte de nye læger efter endt uddannelse.

21.05.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Højteknologisk afføring skal afsløre maveproblemer

En ny målemetode skal gøre livet lettere for mennesker med afføringsproblemer. En flok ingeniørstuderende i Aarhus samarbejder med kinesiske forskere om at udvikle et intelligent kunstigt fækalie, der kan afsløre, hvad der er galt i tarmene hos mennesker, der kommer for sjældent eller for ofte eller for sent på toilet.

Gitte Brinch Andersen har netop modtaget en bevilling til sit ph.d.-projekt, hvor hun forsker i knoglekræft.

21.05.2015 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

Ph.d.-studerende får bevilling til forskning i knoglekræft

Gitte Brinch Andersen, ph.d.-studerende på Institut på Biomedicin på Aarhus Universitet, har netop modtaget en bevilling til sit ph.d.-projekt. Hun forsker i knoglekræft, en kræftform, der oftest rammer børn.

21.05.2015 | Konference, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Aarhus Universitet fejrer 65-året for diplomatiske relationer mellem Danmark og Kina

I år er det 65 år siden, at Danmark officielt anerkendte Folkerepublikken Kina. Det fejrer Aarhus Universitet med et stort arrangement på Moesgaard Museum i samarbejde med bl.a. Region Midt, Aarhus Kommune og Uddannelsesministeriet.

21.05.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Fire hunulve dokumenteret i Danmark

DNA-undersøgelser viser at mindst fire hunulve har været på spil i Jylland. Undersøgelserne kommer samtidigt med at forskningen i og formidlingen om ulve modtager nye fondsmidler.

20.05.2015 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Health

Official opening of Center for Music in the Brain (MIB)

The Danish National Research Foundations Center of Excellence, Center for Music in the Brain is officially opened in an event in the Music Hall, Aarhus.

Ole Fejerskov er professor og tidligere rektor for Aarhus Tandlægehøjskole. Han har været rektor for Forskerakademiet og sad som direktør for Danmarks Grundforskningsfond i årene 1999-2006.

20.05.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

AU-professor hædret med nyt æresdoktorat

Université de Montpellier i Frankrig har netop udnævnt professor emeritus og tandlæge Ole Fejerskov til æresdoktor. Det er syvende gang, at Ole Fejerskov hædres med et æresdoktorat internationalt.

Viser resultater 21 til 30 ud af 74

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste