Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

26.11.2015 | Ph.d.-forsvar, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin

Ph.d.-forsvar: Randi Heidemann Gottfredsen

EC-SOD – from passive antioxidant to active participant in inflammation

Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital om prostatakræft skal udvikle en helt ny strategi for behandling af patienter, der har - eller er under mistanke for at have - prostatakræft.

26.11.2015 | Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Ny test skal forhindre overbehandling af prostatakræft

Velux Fonden støtter nyt forskningsprojekt om prostatakræft med 5,5 millioner kroner

26.11.2015 | Seminar, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Seminar: Annotation and Visualization of Digital Data in the Humanities

Today we generate more data in a couple of days than the entire human race has done from the dawn of its existence to the beginning of the 21st century. Data management, digital annotation and visualization constitute core competencies of digital scholarship.

I projektet undersøger Claus Højbjerg Gravholt betydningen af fosterlivet for børn af type 1-diabetikere på alle planer – både klinisk, epidemiologisk og genetisk.

26.11.2015 | Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin

Professor hædret for forskning i graviditet hos diabetikere

Claus Højbjerg Gravholt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget HN-prisen fra Hede Nielsens Fond. Med prisen følger 350.000 kr., der støtter hans forskning i fosterlivet for børn af type 1-diabetikere.

Jacob Giehm Mikkelsen og hans forskningsgruppe arbejder med en lang række genetisk betingede sygdomme. Det er blandt andet blødersygdom og arvelig angioødem, men også psoriasis, åreforkalkning, diabetes og forskellige kræftformer.

26.11.2015 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Udvekslingsstuderende

Genforsker er ny professor MSO ved AU

Jacob Giehm Mikkelsen er ny professor MSO ved Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet. Han forsker i, hvordan genfejl forårsager sygdomme og i udvikling af metoder til reparation af fejl i generne.

25.11.2015 | Administrativt, Alle grupper, Studier

Kom til infomøde om Sino-Danish Centers kandidatuddannelser i Beijing

Tag din kandidat i Kina - hør mere om de mange muligheder på informationsmødet, der afholdes tirsdag d. 1. december kl. 15-17 i Stakladen, Richard Mortensen Stuen.

25.11.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Nye metoder i kampen mod posttraumatisk stress

Soldater, der plages af skræmmende forestillinger inden udsendelse til kampzoner, har større risiko for at få symptomer på posttraumatisk stress. Ny viden kan bruges til både screening og behandling af soldaterne.

25.11.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Forskere er tæt på ny vækstmodel for SMV'er

Et fireårigt pilotprojekt, som skal knække koden til vækst og udvikling i SMV’erne, nærmer sig sin afslutning. Som sidste fase skal modellen trykprøves og udbredes.

25.11.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Trivsel og faglighed kan ikke adskilles

Hvad skal der til for at kunne lave god undervisning i en kompleks skole? Ny ph.d. afhandling fra DPU, Aarhus Universitet viser, hvordan lærere, som formår at sætte det faglige i centrum for deres undervisning på en attraktiv måde, løfter skoleklasser fagligt og socialt på samme tid.

25.11.2015 | Forskning, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Debat: En revolution på medicinområdet

Vi er verdensmestre i indsamling af sundhedsdata. Hvis vi kombinerer den viden med moderne genteknologi, kan vi skræddersy medicin, der vil gøre behandlingerne langt mere effektive for den enkelte og billigere for samfundet.

Viser resultater 11 til 20 ud af 105

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste