Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Professor og centerleder Anders Børglum fra Institut for Biomedicin og iSEQ centret ved Aarhus Universitet er blandt de ledende kræfter bag kortlægning af danskernes arvemasse.

08.08.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Danskernes fælles arvemasse er kortlagt

Danske forskere fra tre universiteter har analyseret 50 familiers genomer og skabt adgang til en meget præcis viden om, hvordan genomet ser ud på en rask gennemsnitsdansker. Den nye viden kaldes Det Danske Referencegenom og kan øge forståelsen af arvelige sygdomme og fremme udviklingen af personlig medicin.

Nobelprismodtager Jens Christian Skou overrakte sammen med daværende konstitueret dekan Ole Steen Nielsen fakultetets nye talentpris til Trine Hyrup Mogensen ved sidste års prisuddeling. Foto: Lars Kruse/AU.

08.08.2017 | Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health

Hvem er fakultetets største forskertalent?

I 2016 stiftede Health en ny pris målrettet yngre forskertalenter. Trine Hyrup Mogensen var den første til at modtage prisen, som er opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou. Nu er det tid til at indstille kandidater til dette års pris.

Ph.d.'erne skal stole på deres forskning, og de kan regne med, at de har et universitet i ryggen. Det er budskabet på PhD Day 2018.

07.08.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Stol på din forskning, så stoler vi på dig

Temaet for PhD Day 2018 er Believe in science. Det rummer et budskab til de ph.d.-studerende om fortsat at tro på deres forskning, også selv om resultaterne nogle gange lader vente på sig.

07.08.2017 | Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Health

Ph.d.-forsvar: Mia Bendix Rasch

Immunological effects of oral vitamin D treatment in Crohn's disease

02.08.2017 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Introduction Day for nye medarbejdere på AU

Få en introduktion til Aarhus Universitet som arbejdsplads, udvid dit netværk og hør om universitets målsætning, vision og fremtid.

02.08.2017 | Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health

Debat: Registerforskning fremmer forståelsen

De danske registre er unikke, men vi skal sikre fortsat indsamling af nødvendig information samt fremme den mest optimale sikkerhed i opbevaring og anvendelse af data. Det sker kun, hvis forskere, universiteter, myndigheder, borgere og politikere samarbejder om at opnå højeste kvalitet på alle parametre. Her giver vi forskernes bud på, hvordan det…

01.08.2017 | Arrangement, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Rundtur i Skou

Se Skou bygningen inden de lukker den helt af.

01.08.2017 | Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Administration (Faglighed)

Cocktails & Games

Glæd dig til en hyggelig eftermiddag hvor PEACH inviterer til cocktails & games. Lær at lave forskellige drinks og hør historien bag. Vær med i konkurrencen om at blande den bedste drink og snup et spil beer pong.

01.08.2017 | Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, PEACH

Indkaldelse til stiftende generalforsamling for personaleforeningen Health

Hermed indkaldes til stiftende generalforsamling for personaleforeningen i Administrationscenter Health.  Dagsorden:  Godkendelse af dagsordenValg af dirigentValg af referentGodkendelse af ”Vedtægter for Personaleforeningen Administrationscenter HE”, jfr. det vedhæftede udkast hertil.Økonomiske rammer og fastlæggelse af det kommende…

01.08.2017 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

På rejse ind i en ukendt verden

Tag på rejse ind i et af de mest forunderlige universer, når Aarhus Universitet og den britiske kunstner Libby Heaney inviterer alle til at tage en tur indenfor i kvantefysikkens uforudsigelige verden med udstillingen Quantum Breathing. Det er første gang i verden, at væggene mellem kunst og videnskab nedbrydes på denne måde og en udstilling som…

Viser resultater 91 til 100 ud af 101

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste