Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Erhvervsudvalget på Health skal styrke fakultetets samarbejde med erhvervsliv og offentlige institutioner, både på forsknings- og uddannelsesområdet. Foto:Lars Kruse

24.02.2017 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Health opretter erhvervsudvalg

Der er potentiale for vækst og udvikling i universiteternes samarbejde med omverdenen. Et nyetableret erhvervsudvalg på Health skal styrke samarbejdet med private og offentlige virksomheder, både når det gælder forskning og uddannelse.

Sæt dig ind i en kæmpe megafon af træ og oplev naturens lyde, som du aldrig har hørt dem før. De 3 specialbyggede megafon-skulpturer kan opleves i Øen i Indelukket, ved Åhave Allé i Silkeborg fra den 7. april – den 20. august 2017. Værket er en del af projektet ”The Overheard”, som to AU-forskere står bag.

23.02.2017 | Samarbejde, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU-forskere laver lydkunst i Kulturbyen

Du kender lyden af en bil. Og lyden af P3. Men har du nogensinde lagt mærke til alle lydene i en skov? Eller lyden af ingenting? To forskere fra Aarhus Universitet vil åbne vores ører for lydenes mangfoldige verden.

Ph.d.-studerende Maria Primo.

23.02.2017 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

PH.D-FORSVAR: MARIA PRIMO

Elucidating roles of miRNAs in innate immunity and inflammatory disease

Læge, ph.d., Esben Søndergaard. Foto: AU Foto.

23.02.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Tre bevillinger til diabeteslæge

Læge ved AU og AUH Esben Søndergaard modtager tre bevillinger til forskning i type 2 diabetes.

Professor Hanne C. Bertram modtager Eliteforsk-prisen 2017 for sin forskning i international særklasse. (Foto: Ditte Valente/EliteForsk)

23.02.2017 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder

Hanne C. Bertram modtager EliteForsk-pris

En topforsker og tre forskningstalenter fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne af EliteForsk-priserne 2017, der torsdag d. 23. februar bliver uddelt ved en højtidelighed på Glyptoteket i København.

22.02.2017 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

Aarhus Universitet i spidsen for globalt kæmpeprojekt om teknologi i fremtidens byer

EU giver trecifret millionbeløb til lektor Martin Brynskov og fyrtårnsprojektet SynchroniCity. Hermed får Aarhus Universitet en ledende rolle i forhold til at udvikle Internet of Things i byer, og en enestående mulighed for sammen med et globalt konsortium at sætte et fingeraftryk på den igangværende digitale omstilling.

22.02.2017 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kemishow indtager Danmark med flamingoslim

Kemishow Aarhus Universitet bruger hverdagens kemikalier til at formidle grundlæggende kemiske teorier og principper gennem spektakulære demonstrationsforsøg, og har lige nu national succes som optrædende i ”Danmark har Talent 2017” på TV2. Se med lørdag d. 4/3, hvor det er seerne, der kan stemme de studerende videre i konkurrencen.

22.02.2017 | Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Første naturvidenskabelige AU-kandidat uddannet i Grønland

I tæt samarbejde med Aarhus Universitet er det nu muligt at afslutte et naturvidenskabeligt universitetsstudie i Nuuk. Den første grønlandske biolog, der også er uddannet i Grønland, forsvarede sin kandidatgrad på Grønlands Naturinstitut i sidste uge.

22.02.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Danskerne vælger gerne forarbejdede fødevarer

Forbrugerne køber færdigproducerede fødevarer for at spare tid og betragter det som en nødvendighed i en moderne husholdning. Det viser en ny undersøgelse, der også konkluderer, at danskerne generelt mener, at sådanne varer sagtens kan indgå i et hjemmelavet måltid.

21.02.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt forskningssamarbejde vil styrke udsatte børnehavebørns udvikling

Alt for mange udsatte børn går glip af gode muligheder for at udvikle sig, fordi det kniber med at deltage i daginstitutionernes hverdagsliv og fællesskab. Hvordan et engageret samspil mellem voksne og børn kan fungere som udviklingsgrundlag for børnene, bliver omdrejningspunktet for et nyt forskningssamarbejde mellem DPU, Aarhus Universitet,…

Viser resultater 11 til 20 ud af 105

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste