Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

14.02.2017 | Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Aarhus BSS

PSYCHOLOGICAL SCIENCE TALK

Professor Lawrence W. Barsalou from the University of Glasgow gives an open lecture with the title: What Does Semantic Tiling of the Cortex Tell Us About Semantics?

14.02.2017 | Seminar, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskningens Døgn

Under temaet FASCINERENDE FORSKNING holder Aarhus Universitet torsdag den 27. april 2017 kl. 14-18 Forskningens Døgn på Campus Aarhus

14.02.2017 | Konference, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Bring sundhedsdata i spil

Arbejder din virksomhed med Big Data inden for sundhed? Eller arbejder du med epidemiologi og har interesse for at samarbejde med virksomheder om kommercielle projekter? Så deltag i dette arrangement og få overblik over mulighederne for at koble forskning med virksomheder.

14.02.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev 6 fra Institutlederen

Kære alle! Velkommen til et nyt og spændende år på IOOS, som jeg glæder mig til at give mig i kast med i samarbejde med jer. Jeg håber, I har haft en god og velfortjent ferie, og at eksaminerne og forberedelserne til det nye semester, og undervisningen for de som allerede er i gang, går godt og som planlagt rundt omkring på instituttet. Her…

14.02.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hvordan får vi unge mænd på erhvervsskoler til at spise sundt?

Der er flere udfordringer forbundet med at få unge mænd under erhvervsuddannelse til at spise sundt. Generelt tager eleverne afstand fra indblanding i deres kostvaner, viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

13.02.2017 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

New face at MIB: Victor Pando

Medical doctor from Mexico visits MIB to study music and chronic pain.

Depression kan hos nogle forebygges med Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi, og hvorfor det er sådan skal Anne Maj van der Veldens forskningsprojekt være med til at afklare. (Modelfoto: Colourboks)

13.02.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Mindfulness hjælper mod depression - men hvordan?

Talrige videnskabelige publikationer dokumenterer, at behandlingsprogrammet Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi er en effektiv behandling til forebyggelse af tilbagevendende depression. Nu skal et Ph.D.-projekt fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet kortlægge hvordan.

13.02.2017 | Bevillinger og priser, Studier, AU Forskning og Eksterne Relationer

AUFF udbyder mikrobevillinger

Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) udbyder nu mikrobevillinger for 2017. Puljen er på 200.000 kr. En mikrobevilling udgør 25.000 kr.

13.02.2017 | Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Arts

Lesung: Katrin Behr

Autorin von `Entrissen´

Johnny Laursen, dekan på Arts, sætter fokus på den krise, sprog- og områdestudier befinder sig i.

10.02.2017 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Lost in translation

En af årets mest læste artikler i det ansete amerikanske tidsskrift Foreign Affairs er en artikel forfattet af Charles King fra Georgetown University, hvori han analyserer forfaldet i sproguddannelser og områdestudier på de amerikanske universiteter. Kings analyse er, at svækkelsen af de sprog- og områdebaserede studieprogrammer på de amerikanske…

Viser resultater 41 til 50 ud af 105

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste