Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

21.03.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Skal du med toget?

Hvis du skal rejse med tog, kan du nu købe din billet i DSB app, anskaffe et Rejsekort Erhverv eller bruge et elektronisk klippekort.

Carla Baan and Martin Hoogduijn.

21.03.2017 | Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health

Honorary professor lectures by Carla Baan and Martin Hoogduijn

14:00 -14:05 Welcome, OleThomsen, Director, Aarhus University Hospital 14:05 -14:13 TheTransplantation Centre at Aarhus University Hospital Hans Eiskjær, MD,DMSci, Professor in Cardiology and Heart Transplantation, AUH 14:13 -14:20 Improving kidneys for transplantationthrough machine perfusion…

21.03.2017 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Studier

Nyt danskkursus på højt niveau

Lærdansk sigter efter at etablere nyt dansk kursus for akademisk uddannede internationale.

Nyslået professor Thomas Corydon forsker i genterapi med fokus på øjensygdomme.

21.03.2017 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

VIDEO: Ny professor med øje for øjensygdomme

Lektor Thomas Juhl Corydon tiltræder som professor i okulær genterapi ved Aarhus Universitet fra den 1. marts 2017.

Klinisk professor, dr.med. Flemming Brandt Sørensen. Foto: Privat.

21.03.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ny klinisk professor udforsker kræftceller

Flemming Brandt Sørensen er ny klinisk professor i patologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

21.03.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Børn af ældre mødre trives bedre

Gennemsnitsalderen for, hvornår kvinder får børn, er steget støt de sidste mange år – og det er faktisk slet ikke så skidt! Ny forskning fra Aarhus BSS viser, ældre mødre er mindre tilbøjelige til at straffe og skælde ud, når de opdrager deres børn, og de har børn med færre adfærdsmæssige, sociale og følelsesmæssige vanskeligheder.

Mange nøjes med det mere subjektive narrative review, der er baseret på forskerens egne erfaringer og holdninger, som så underbygges af relevante publicerede studier - og det er ikke godt nok, mener Birgitte Kousholt, der leder de kirurgiske forskningslaboratorier på Institut for Klinisk Medicin.
Vi ønsker at gå foran i forsøget på at løse et desværre veldokumenteret problem, der i øjeblikket diskuteres internationalt - og med god grund. For hvad nytter det at producere forskningsresultater, der ikke kan bruges, spørger professor Gregers Wegener, der arbejder i Translational Neuropsychiatry Unit, Institut for Klinisk Medicin.

20.03.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Bedre dyreforskning kræver holdbare litteraturanalyser

Et nyt symposium og en workshop skal lære forskere, der er involveret i dyre-eksperimentelle forsøg, at gennemføre systematiske litteraturstudier. Det er nødvendigt, da prækliniske dyrestudier er af så forskningsmæssig ringe kvalitet, at internationale high-impact tidsskrifter skriver om problemet.

20.03.2017 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

65 mio. kroner til to forskere fra Aarhus Universitet

To topforskere inden for biologi og fysik fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne under et nyt bevillingsprogram fra VILLUM FONDEN. Tanken bag det nye bevillingsprogram, VILLUM Investigator, er at lade fremragende forskere på danske forskningsinstitutioner undersøge de emner, de brænder allermest for.

”Systemet kan bruges nu og her af alle på en AU-computer, men jeg tilråder, at man som forsker opretter en personlig profil. Det giver nogle muligheder for at generere lister og downloade, gemme og ikke mindst dele sine søgeresultater med kolleger på en måde, der ikke tidligere har været mulighed for,” siger Pernille Hamburger Grøngaard.

20.03.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ny fondsdatabase flerdobler forskernes søgemuligheder

Universitetets fondsdatabase ResearchFunding.net bliver nu suppleret af en ekstern database, Research Professional, som alle AU-ansatte kan tilgå. For den enkelte forsker betyder det tusindvis af nye opslag og langt mere fleksible muligheder for at generere lister, der bl.a. kan deles med kolleger.

20.03.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Gæs truer landbrug, flytrafik og natur

Der er nu så mange gæs, at dyrene kommer i konflikt med både landbrug og flysikkerhed. Der er indledt et internationalt samarbejde for at finde fælles løsninger.

Viser resultater 41 til 50 ud af 130

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste