Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Som de første i verden har forskere fra Aarhus Universitet fundet de molekylære bevægelser, der er i de allertidligste æg i kvindens æggestok. Foto: Colourbox.

26.10.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

Nyt fund kan hjælpe barnløse kvinder

Som de første i verden har forskere fra Aarhus Universitet fundet de molekylære bevægelser, der er i de allertidligste æg i kvindens æggestok. Fundet kan på sigt hjælpe barnløse kvinder, der trods fertilitetsbehandlinger ikke kan blive gravide.

Morten Schallburg Nielsen skal bruge bevillingen på 300.000 kr. til at fordybe sig i hjernens transportreceptorer. Foto: AU

25.10.2017 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

300.000 kr. til forskning i bedre medicinering af Parkinson- og Alzheimerpatienter

Lektor og ph.d. Morten Schallburg Nielsen fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet modtager 300.000 kr. fra Riisfort Fonden. Bevillingen skal gå til forskning i blod-hjerne-barrieren og føre til bedre medicinering af bl.a. patienter med Parkinson og Alzheimer.

25.10.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

EU-millionbevilling til forskeruddannelse i Afrikas største udfordringer

Hvordan skal man i Afrika håndtere de store udfordringer med blandt andet sundhed, flygtninge, miljø og energiforsyning? Det er nogle af de spørgsmål, forskerspirer fra hele verden skal svare på i et nyt europæisk samarbejde med Aarhus Universitet i spidsen. Samarbejdet har netop fået en EU-bevilling på kr. 31 millioner

24.10.2017 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Junior Researcher Association inviterer til stiftende generalforsamling

En gruppe unge forskere på tværs af de fire fakulteter har taget initiativ til at stifte den første Junior Researcher Association på Aarhus Universitet med det formål at varetage unge forskeres interesser – adjunkter, posdocs og forskere i tenure track. Alle unge forskere opfordres til at deltage.

Målet med workshoppen for de ca. 70 interessenter var at samle input til en vision og et strategisk grundlag for IOOS-uddannelserne. Foto: Lise Wendel Eriksen
Workshoppen bestod både af gruppearbejde og plenumdiskussioner. Her er det gruppen af kliniske tandteknikker, der bl.a. diskuterer digitalisering og kernefaglighed. Foto: Lise Wendel Eriksen

24.10.2017 | Uddannelse, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Der var vid og bid i IOOS-uddannelsernes visionsworkshop

Det er som bekendt svært at spå, især om fremtiden. Også inden for tand- og mundhulesundhed. Alligevel gjorde interessenter fra hele den tand- og mundhulefaglige sektor forsøget, da de var samlet til workshop for at bidrage med viden og input til visionen for uddannelserne på Institut for Odontologi og Oral Sundhed.

24.10.2017 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Workshop: Kan jeg få EU-støtte som iværksætter? (in Danish)

Er du en midtjysk iværksættervirksomhed med en innovativ ide og et stort markedspotentiale? Så kom med til workshop i HatchIT Lab på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og hør om de mange muligheder for EU-støtte til iværksættere.

24.10.2017 | Kursus, Ph.d.-studerende, Ekstern målgruppe

PHD COURSE: HOW TO GET PUBLISHED

A joint PhD course focusing on the technique in writing a good scientific abstract

24.10.2017 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Antibiotikafri økologisk produktion er inden for rækkevidde

Mange økologiske besætninger kan komme tæt på en antibiotikafri produktion med en fokuseret sundhedsfremmende indsats. En ny rapport fra Aarhus Universitet undersøger mulighederne for at lave antibiotikafri økologiske produktionskoncepter af mælk og svinekød.

En stærk strategisk leder af den kliniske forskning, der er fantastisk at arbejde sammen med, fordi han finder løsninger, der fungerer for alle parter, lyder karakteristikken af Kristjar Skajaa bl.a.

24.10.2017 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Kristjar Skajaa stopper som institutleder til sommer

Leder af Institut for Klinisk Medicin, Kristjar Skajaa, stopper som institutleder, når hans seks-årige ansættelseskontrakt udløber til sommer. Derfor skal fakultetet i løbet af 2018 finde en ny leder til Danmarks største sundhedsvidenskabelige institut.

Ph.d.-studerende Anders Laustsen.

24.10.2017 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

Ph.d.-forsvar: Anders Laustsen

Studies on Plasmacytoid Dendritic Cells: A new and versatile platform to elucidate key biological questions

Viser resultater 21 til 30 ud af 89

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste