Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

10.10.2017 | Konference, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Robusthed i praksis

Debatmøde i Aarhus: Robusthed, resiliens og livsduelighed er på dagsordenen i undervisningsverdenen og i arbejdslivet. Men hvad er robusthed og hvordan får det grobund? Er det et individuelt eller et kollektivt anliggende?

10.10.2017 | Konference, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Læremidlernes danskfag

Hvilke læremidler bruger lærerne, hvordan anvender de dem i undervisningen? Er der didaktiske udfordringer ved læremidlerne, og hvad fortæller de i øvrigt om skolens undervisning i et kernefag som dansk?

De medicinstuderende vil fortsat være fordelt med 80 pct. optagne fra kvote 1 og 20 pct. fra kvote 2.

10.10.2017 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Studerende

Health holder fast i højt kvote 2-optag på medicin

Fakultetsledelsen på Health ønsker at fastholde en medicinuddannelse med et højt kvote 2-optag på 20 procent. Til gengæld vil optagelsessamtaler ikke længere være en del af prøven, da værdien af samtalerne er tvivlsom og ikke står mål med udgifterne.

10.10.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

New publication in Annals of Neurology

Associate Professor at CFIN, Sarang S. Dalal is senior author on a new publication on: "Bicycling suppresses abnormal beta synchrony in the Parkinsonian basal ganglia"

Jens Otto Lunde Jørgensen modtager 210.000 euro og ’Grant for Growth Innovation'-prisen for sin forskning i hypofysens væksthormon. Foto: Novo Nordisk Fonden

10.10.2017 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Pris og penge til forsker i hypofysens væksthormon

Professor Jens Otto Lunde Jørgensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager prisen ’Grant for Growth Innovation’ og 210.000 euro for sin forskning i hypofysesygdomme og væksthormon.

"Vi tror, at mange danskere får syrepumpehæmmere alene pga. ubehag i maven, sure opstød og/eller halsbrand, og det er ikke hensigtsmæssigt," siger Peter Jepsen, der anbefaler, at lægen i hvert enkelt tilfælde bør kunne forklare for sig selv og sin patient, hvorfor valget er det rette.

10.10.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Mavesårsmedicin kan fremme leversygdom

Vær forsigtig med de såkaldte syrepumpehæmmere, advarer Peter Jepsen, speciallæge i leversygdomme og seniorforsker ved Aarhus Universitet. Et netop offentliggjort studie viser, at den ændrede syrebalance i mavesækken kan skabe en tarmflora, der fremmer leverskader.

Brugerinddragelse har i nogle tilfælde ført til, at faste konsultationer afvikles med længere tidsintervaller eller helt sløjfes, vel at mærke uden at den sundhedsfaglige kvalitet daler, forklarer Marianne Jørgensen.
Professor Kirsten Lomborg håber, at der er interesse for at forske videre i brugerinddragelse af patienter, for der er meget at hente.

10.10.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Brugerinddragelse skaber tilfredse patienter og koster ikke ekstra

Det kan betale sig at forske videre i brugerinddragelse, viser implementerings-projektet ”Det Brugerinddragende Hospital”. Ud over større tilfredshed hos patienter og personale er der nye lettere arbejdsgange at hente, uden at det koster ekstra.

Foto: Lars Kruse

09.10.2017 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Valget er dit!

13. - 16. november 2017 skal videnskabelige medarbejdere og studerende på AU vælge repræsentanter til universitetets mange råd, nævn og udvalg.

Foto: Lars Kruse

09.10.2017 | Politik og strategi, Studerende, Alle AU-enheder

Universitetsvalg – få indflydelse på dit studieliv

Den 13.-16. november 2017 skal studerende, ph.d.-studerende og videnskabelige medarbejdere på AU vælge repræsentanter til universitetets mange råd, nævn og udvalg. Hvis du har en studenterpolitiker i maven er det nu, du skal være klar – og ellers kan du få indflydelse ved at stemme på den kandidat, der bedst kan gøre en forskel på dit studie.

Foto: Marie Louise Tørring

09.10.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Nyt studie viser sammenhæng mellem ventetid og kræftpatienters overlevelse

Det kan virke som ren logik, at ventetid i kræftbehandling hænger sammen med patientens mulighed for at overleve sygdommen. Men studier har tidligere vist, at der ingen sammenhæng er. Nu slår et nyt studie fast, at ventetider hos kræftpatienter forværrer prognosen, og at de studier, der har vist det modsatte, har brugt data forkert.

Viser resultater 61 til 70 ud af 89

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste