Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

24.10.2017 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

Ph.d.-forsvar: Henriette Lajgaard Christensen

Luminal acid/base transporters in the choroid plexus epithelium

Sæt iværksætterne fri, mener prorektor Berit Eika. Foto: Anders Trærup.

24.10.2017 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper

Giv iværksætterne luft under vingerne på universiteterne

Aarhus Universitets prorektor Berit Eika opfordrer med et debatindlæg i Børsen danske politikere til at fritage de bedste studenteriværksættere fra fremdriftsreformen.

Foto: Colourbox

23.10.2017 | Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder

Valg til arbejdsmiljøorganisationen på AU

Det er nu, du skal begynde at overveje, om du har lyst til at blive valgt som arbejdsmiljørepræsentant på AU. Opstillingsperioden er i december måned og selve valget foregår i starten af det nye år. Rektor Brian Bech Nielsen opfordrer alle ansatte til at engagere sig i valget til arbejdsmiljøorganisationen.

Diagnosen er adgangsbillet til hjælp, lyder Kathrine Bang Madsens argument for at underdiagnosticering ikke er ligegyldig for en i forvejen svag gruppe. Uden diagnose - ingen medicin, ingen psyko-edukation, ingen understøttende undervisning og ingen forældretræning.

23.10.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Det kræver ressourcestærke forældre at få en ADHD-diagnose

Halvdelen af de børn, som i 7-års alderen udviser udpræget ADHD-adfærd, har 10 år senere ikke fået den diagnose, der udløser den nødvendige hjælp. Diagnosen er mindst sandsynlig, hvis man er pige og vokser op i ’den rådne banan’ hos en mor med lav social status, viser ny undersøgelse.

Tillykke til postdoc Rasmus Schmidt Davidsen, som vandt prisen for det bedste pitch af en innovativ ide ved Medicial Innovation Day 2017. Prisen blev overrakt af Martin Bonde, formand for Dansk Biotek.

17.10.2017 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

God forskning kan blive big business

Yngre forskere trykprøvede egne ideer og præsenterede løsninger på biotek-udfordringer på den første Medical Innovation Day på Health. Det uformelle møde mellem forskere og aftagere i industrien kan skabe værdifulde relationer.

Lars Bolund (tv.) og en repræsentant fra BGI (th.) til indvielsen af Lars Bolund Institute of Regenerative Medicine i starten af september.

17.10.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Professor på Biomedicin får institut i Kina

Et mangeårigt samarbejde med kinesiske forskere og verdens største genforskningsvirksomhed Beijing Genomics Institute har nu ledt til, at professor Lars Bolund fra Institut for Biomedicin har fået sit eget institut i Kina – The Lars Bolund Institute of Regenerative Medicine.

Lektor og ph.d. Mette Hansen. Foto: Erik Zappon.

17.10.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed

Bevilling til forskning i overvægt og overgangsalder

Lektor og ph.d. Mette Hansen fra Aarhus Universitet modtager 584.000 kr. fra Mejeribrugets Forskningsfond (Mælkeafgiftsfonden) til et forskningsprojekt med fokus på overvægtige kvinder, der er gået i overgangsalderen.

Lektor, ph.d. og forskningsleder Helle Terkildsen Maindal. Foto: AU.

17.10.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed

Health-forsker får 7,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden

Helle Terkildsen Maindal, lektor på Institut for Folkesundhed og forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen, skal de næste fem år stå i spidsen for et forskningsprojekt, som skal forebygge type 2-diabetes i udsatte familier. Projektet får 7,5 millioner fra Novo Nordisk Fondens ’Forskningsprogram i Sygepleje’.

Ny Health-hjemmeside samler oplysninger om fakultetets og institutternes økonomi, studerende, medarbejdere, publikationer m.m. Foto: Colourbox.

17.10.2017 | Administrativt, Ph.d.-studerende, IOOS

Tal der tæller på Health

En ny hjemmeside præsenterer væsentlige nøgletal for fakultetet og institutterne på Health. Siden skal fungere som en fælles referenceramme for oplysninger om bl.a. økonomi, studerende, medarbejdere og publikationer.

Professor og overlæge, dr. med. Jeanette Falck Winther. Foto: Tomas Bertelsen.

16.10.2017 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Aarhus får ny professor i børnekræft

Jeanette Falck Winther, forsker og overlæge hos Kræftens Bekæmpelse, er ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her skal hun forske i senfølger hos børn med kræft og udbygge samarbejdet med de kliniske kolleger, der behandler børn med kræft under indlæggelsen og senere i livet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 89

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste