Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nicola Pavese tiltrådte den 1. december 2019 som professor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Foto: Privat.

19.12.2019 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ny professor forsker i behandling af Parkinsons

Læge og ph.d. Nicola Pavese er ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han bruger specielle hjernescanninger til at undersøge de ændringer, der forekommer i hjernen hos patienter med neurodegenerative sygdomme som fx Parkinsons sygdom.

En forskergruppe fra AU har dokumenteret, at en gængs PET-skanningsmetode ikke er præcis nok i måling af åreforkalkning.
Modelfoto: Colourbox

18.12.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Forskere påviser mangler ved FDG-PET-skanning af åreforkalkning

Nuklear-forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har udviklet en ny metode til præcis tydning af PET-skanninger. Metoden afslører bl.a. fejl ved den veletablerede FDG-PET-skanning af åreforkalkning, hvilket kan få konsekvenser for udviklingen af ny medicin.

Birgitte Kousholt (venstre), Mette Madsen (midten) og Jane Hvarregaard Christensen har alle tre modtaget et legat fra Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond til afskaffelse af dyreforsøg i videnskabelig forskning. Foto: AU.

18.12.2019 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Sundhedsvidenskabelige forskere hædret for færre dyreforsøg

Tre forskere fra Aarhus Universitet har modtaget et legat fra Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond. Legatet får de for at begrænse eller helt undlade forsøgsdyr i deres forskning.

18.12.2019 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nabanita Datta Gupta bliver økonomisk vismand

Professor i økonomi Nabanita Datta Gupta fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet er udnævnt som ny økonomisk vismand i De Økonomiske Råd.

Diabetesforskningen får et løft, når Christopher Rohde (t.v.), David McIntyre og Kevin Marks (t.h.) kan sætte gang i nye forskningsprojekter finansieret af Danish Diabetes Academy. Fotos: Privat og DDA.

18.12.2019 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Tre Health-forskere får midler til diabetesforskning

Christopher Rohde og Kevin Marks, begge læger og kommende ph.d.-studerende, fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får hver godt en mio. kr. til at gennemføre et ph.d.-forløb, mens professor David McIntyre fra University of Queensland får 350.000 kr. til et gæsteprofessorat på Health. Alle tre forløb finansieres af Danish Diabetes…

Steffen Thiel er professor ved Institut for Biomedicin og nu også rådgiver for ansvarlig forskningspraksis og forskningsfrihed frem til 2023.

17.12.2019 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Biomediciner bliver rådgiver for ansvarlig forskningspraksis

Aarhus Universitet fordobler antallet af rådgivere i ansvarlig forskningspraksis på fakulteterne. Professor Steffen Thiel fra Institut for Biomedicin skal flankere Ebba Nexø i funktionen for at fastholde en redelig forskningskultur på Health.

Forskere fra retsmedicin ved AU skal udvikle ny metode, der afslører alderen på blodspor og fingeraftryk og dermed gør det lettere at koble forbrydere til et gerningssted. Foto: Colourbox

16.12.2019 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ny retskemisk metode skal afsløre alderen på blodspor og fingeraftryk

Bevisbyrden af et fingeraftryk eller en blodplet fundet på et gerningssted øges markant, hvis politiet ved, hvornår sporene er sat. Derfor skal et forskerhold med Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet i spidsen nu udvikle en metode til at tidsbestemme biologiske spor. Projektet er støttet med knap 9 mio. kr. af Innovationsfonden.

Foto: Jesper Rais

13.12.2019 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

Bestyrelsen godkender Aarhus Universitets 2025-strategi

Aarhus Universitets strategi frem mod 2025 blev vedtaget på årets sidste bestyrelsesmøde. Flere punkter i strategien var justeret efter høringen blandt medarbejdere og studerende.

Foto: Colourbox

13.12.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU’s klimastrategi sendes i høring

Bestyrelsen har godkendt et udkast til Aarhus Universitets første klimastrategi. Strategien sendes i høring på universitetet og forventes endeligt godkendt i april 2020. Strategien indeholder et mål om reduktion af AU’s CO2-udledning frem mod 2025 og udpeger en række indsatsområder.

Foto: Colourbox

13.12.2019 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU budget 2020-2023: Fornuftige udsigter trods udfordringer

Bestyrelsen vedtog den 13. december Aarhus Universitets budget for 2020-2023. Med det omstridte omprioriteringsbidrag på uddannelsesindtægterne endeligt ude af billedet ser den økonomiske fremtid på AU samlet set bedre ud – med luft til at fortsætte de strategiske satsninger. De næste par år vil økonomien dog være presset på dele af universitetet…

Viser resultater 21 til 30 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste