Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Undersøgelser har identificeret en klar sammenhæng mellem epilepsi og psykiatriske lidelser, herunder depression, angst, skizofreni og psykose, fx har en dansk undersøgelse tidligere vist, at personer med epilepsi har 2,5 gange højere risiko for at udvikle skizofreni end personer uden epilepsi. Foto: unsplash.com

16.05.2019 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Patienter med både skizofreni og epilepsi dør alarmerende tidligt

Mere end hver fjerde patient med skizofreni og epilepsi dør inden de fylder 50 år. Det viser forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Resultaterne, som netop er udkommet i tidsskriftet Epilepsia, skal bidrage til, at patienterne i højere grad får den rette behandling i tide.

16.05.2019 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Henrik Holm Thomsen

Effects of free fatty acids and 3-hydroxybutyrate on protein, glucose, and fat metabolism and intracellular signaling pathways during inflammatory stress.

16.05.2019 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Kristian Alsbjerg Skipper

Development of virus-derived gene and protein vehicles - Breaking new grounds for gene transfer and engineering of the genome.

16.05.2019 | Møde, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed

Institutledelsesmøde

16.05.2019 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Julie Brogaard Larsen

The lectin pathway and coagulation in patients with an increased thrombosis risk.

Ole Steen Nielsen, prodekan for forskning ved Health, advarer om, at bebudede gigantbesparelser på AUH kan skade den kliniske forskning.

16.05.2019 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Debat: Gigantbesparelser kan smadre årtiers forskningstradition på supersygehus

Den i forvejen trængte kliniske forskning er alvorligt truet, hvis varslede driftsbesparelser på mere end 300 millioner kroner realiseres på Aarhus Universitetshospital.

15.05.2019 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Farmakologi

Anvendt Klinisk Farmakologi

Første 2 moduler i det nye kursus Anvendt Klinisk Farmakologi målrettet KBU- og introlæger er nu afholdt. Det var med stor tilmelding, god dialog, rar stemning og en generel tilfredshed med kurset som helhed. De kommende måneder benytter via kursisternes feedback på at gøre kurset endnu skarpere til næste kursus i hhv. september og november.

Efter otte år træder Professor Morten Kyndrup tilbage som direktør og formand for bestyrelsen for Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS). Morten Kyndrup, der var med til at etablere og starte centeret, ønsker at fokusere på sin egen forskning på Institut for Kommunikation og Kultur. (Foto: AU Foto)

15.05.2019 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

AIAS-direktør Morten Kyndrup træder tilbage

Efter otte år træder Professor Morten Kyndrup tilbage som direktør og formand for bestyrelsen for Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS). Morten Kyndrup, der var med til at etablere og starte centeret, ønsker at fokusere på sin egen forskning på Institut for Kommunikation og Kultur.

Maria Andreasen fra Health får sammen med to forskerkolleger fra hhv. Syddansk Universitet og Aalborg Universitet For Women in Science-prisen. Prisen har til formål at anerkende dansk forsknings kvindelige talenter, at fremme flere dygtige kvindelige forskere og at skabe ligestilling i toppen af dansk forskning. Foto: Lars Kruse/AU.

15.05.2019 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Biomediciner får talentpris øremærket kvindelige forskere

Adjunkt Maria Andreasen fra Institut for Biomedicin bliver hædret som et af landets mest lovende, kvindelige forskertalenter, når hun i dag modtager For Women in Science-prisen – en pris, som UNESCO, Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og L’Oreál står bag.

Det første hold studerende afsluttede Healths forskningsrettede talentforløb i april. I to år har de fulgt en række interdisciplinære workhops, udtænkt og gennemført deres eget forskningsprojekt ved siden af deres almindelige studier.

14.05.2019 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health

Flere studerende får adgang til at prøve et interdisciplinært forskerliv

Det forskningsrettede talentforløb fortsætter med nye optag i 2019 og 2020. Målt på tilbagemeldinger er forløbet en succes, siger prodekan for talentudvikling Lise Wogensen Bach.

Viser resultater 41 til 50 ud af 92

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste