Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ifølge Rune Nguyen Rasmussen tilføjer studiet ny konkret viden på en række områder. Man har i adskillige årtier vidst, at øjet indeholder nerveceller, som sanser og signalerer bevægelsesretningen, når et objekt bevæger sig i vores synsfelt. Hvad man derimod ikke vidste var, hvordan de her nerveceller bidrager til nervecellerne, som findes i hjernebarken.

15.04.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Nervekredsløb kortlagt: Nu forstår vi synet bedre

Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget funktionen i en særlig gruppe nerveceller, der findes i øjet, og som sanser visuel bevægelse. Fundet giver en helt ny forståelse af, hvordan bevidste sanseindtryk opstår i hjernen. Viden, der er nødvendig for, at man i fremtiden kan udvikle målrettede og specifikke behandlingsformer for sygdomme, som…

Healths nye lønkatalog er nu forhandlet på plads. Det gælder frem til og med marts 2023. Foto: Colourbox.

15.04.2020 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Nyt lønkatalog indgår i aktuelle lønforhandlinger

Når lønforhandlingerne i disse uger går ind i den afsluttende fase, er det med Healths nye lønkatalog som ramme. Lønkataloget sikrer en ensartet og gennemsigtig løndannelse for fakultetets medarbejdere, og i år er det bl.a. opdateret med et nyt afsnit om TAP’ernes løn.

15.04.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Aarhus-forskere vil bygge kunstig hjerne via gennembrud inden for spintronik

Nyt forskningsprojekt skal udvikle såkaldt AI hardware: Et helt nyt slags computersystem, der efterligner den måde, menneskets hjerne er opbygget på. Væk med CPU’er og hukommelseslager, ind med kunstige neurale netværk, der kan øge ydeevnen med op til 100.000 gange sammenlignet med moderne supercomputere.

Videresend med omtanke og begræns brugen af cc er to af de ti tommelfingerregler til at skabe bedre mailkultur. Yes, we can! Illustration: Colourbox

14.04.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Make emails great again

I disse hjemmearbejdstider er mailprogrammet mange steder på overarbejde. Men er indbakken ved at svømme over, og drukner du i et hav af uklare og halvlæste mails, så er her 10 tips til at gøre mailkommunikationen bedre for os alle sammen.

14.04.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

AU optaget i europæisk elitenetværk for energiteknologi

Med et medlemsskab i The European Association for Storage of Energy (EASE) får Aarhus Universitet en betydelig rolle i det europæiske arbejde med at fremme grøn omstilling. Samtidig skal det styrke universitetets forskning i nye lagringsteknologier.

Tidligere studier har vist, at den motiverende samtale på kort sigt kan ændre vægten, motions- eller rygevaner i gunstig retning. Det er også vist, at den motiverende samtale resulterer i mere tilfredse patienter og at de læger, som udfører samtalerne vurderer, at de er effektive. Men ingen studier har tidligere vist, om den motiverende samtale kan påvirke sygelighed eller dødelighed flere år efter.

14.04.2020 | Forskning, Ph.d.-studerende, Health

En samtale med lægen kan forebygge hjerte-kar-sygdom

Er din praktiserende læge uddannet i motiverende samtale, kan det mindske din risiko for at få hjerte-kar-sygdomme. Men kun hvis du ikke i forvejen har diabetes, eller er i risiko for at få det. Det viser et nyt forskningsresultat fra en lodtrækningsundersøgelse fra Aarhus Universitet.

Studerende på sidste semester af ”samfundskritiske sundhedsuddannelser” får nu mulighed for at møde op på studiet og færdiggøre deres uddannelse. Det vil ske under skærpede sikkerhedsforanstaltninger, så risikoen for smittespredning minimeres. Foto: Lars Kruse/AU.

14.04.2020 | Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Health

Universitetet genåbner for udvalgte studerende

Studerende på tre sundhedsfaglige uddannelser på Aarhus Universitet får nu lov til fysisk at møde op til deres afsluttende eksamen. Det drejer sig om studerende på sidste del af medicin, odontologi og klinisk tandtekniker, som har fået særlig tilladelse til fremmøde, fordi de skal behandle patienter eller på anden vis demonstrere kliniske…

Rikke Nørregaard er ny dr.med. på Institut for Klinisk Medicin. Foto: AUH.

14.04.2020 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ny doktor forsker i bedre behandling til nyrepatienter

Lektor Rikke Nørregaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har forsvaret sin doktordisputats og kan nu kalde sig dr.med. Hun forsker i nyresygdomme og nyrernes funktion i håbet om at hjælpe nyrepatienter til bedre behandling.

Conor Leerhøy iført et af de visirer, der var svære at skaffe, men nødvendige at bære i det nye corona-laboratorium i Skou-bygningen.

14.04.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Dagbog fra fakultetets Byggemand Bob

Mens corona-nedlukningen af universitetet fortsætter på tredje uge, passer den tekniske chef på Health godt på fakultetets bygninger, energiforbrug og anlæg. Selv om der er stille og tomt overalt, har Conor Leerhøy nok at se til – nye corona-laboratorier skal etableres, og gamle toiletter udskiftes.

10.04.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Livet i havene kan genopbygges på 30 år, hvis vi tager os sammen

Ifølge en international gruppe af havforskere er det ikke for sent at genoprette økosystemerne i verdens have. Hvis vi følger deres køreplan og især får styr på klima-ændringerne, kan det endda lade sig gøre inden 2050.

Viser resultater 71 til 80 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste