Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

20.11.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle AU-enheder

Aarhus Universitet får syv nye Sapere Aude Forskningsledere

Syv forskere fra Aarhus Universitet er udnævnt til Sapere Aude Forskningsledere og modtager i alt ca. 43 mio. kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond. Formålet med bevillingerne er at styrke dansk forskning bredt inden for alle videnskabelige hovedområder.

20.11.2020 | Politik og strategi, Alle grupper, FEAP

Udbrændthed rammer stadig mange praktiserende læger

Næsten halvdelen af de praktiserende læger var moderat til alvorligt udbrændte i 2016. I dag er billedet stort set uændret, men flere er mere tilfredse med deres arbejdsliv. Det viser en ny rapport.

Kristian Overgaard er ny professor på Institut for Folkesundhed. Foto: Ole Bo Jensen.

20.11.2020 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Muskelforsker bliver professor i idrætsbiologi og sundhed

Kristian Overgaard forsker i muskler. I deres fysiologi og i de forandringer, der sker i musklerne, når de arbejder. Den 1. november tiltrådte han en stilling som professor på Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed.

For Daniel Fyenbo har det været lærerigt og tankevækkende at finde ud af, hvor mange hjælpere, der faktisk er, når man begynder at aktivere sit netværk. De mange billeder kommer fx fra et firma i Østrig. Foto: Jonathan Bjerg Møller, AU-Health.

20.11.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Cardiology-2-Go skal hjælpe fagfolk i en snæver vending

Ph.d.-studerende Daniel Fyenbo fra Institut for Klinisk Medicin har udviklet et digitalt hjælperedskab til kolleger og medicinstuderende, der beskæftiger sig med kardiologien.

Brightspace tages i brug i undervisningen i efteråret 2021, men allerede til april får man adgang til det nye system. Foto: AU Foto.

20.11.2020 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Fra Blackboard til Brightspace – ét skridt tættere på

Du har sikkert hørt, at AU’s nye læringsplatform Brightspace til næste år afløser Blackboard. Vil du gerne vide mere om, hvad du kan forvente, og hvad der kommer til at ske i den kommende tid, så læs med her.

20.11.2020 | Administrativt, Studerende, Health

Alt om vintereksamen 20/21 samlet på studieportalerne

Nye eksamens-sider for uddannelser på Health giver bl.a. svar på, hvordan eksamen bliver, hvis der kommer yderligere corona-restriktioner i Danmark. Translation in english included.

20.11.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt studie peger på kulturhuse som demokratiske arenaer

Med afsæt i en omfattende spørgeskemaundersøgelse har forskere fra Arts kortlagt, hvordan borgere i høj grad har indflydelse på aktiviteterne og driften i landets kulturhuse. Husene giver mulighed for, at brugerne selv kan sætte initiativer i værk – fra koncerter og udstillinger til debatter og borgermøder.

20.11.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Sådan kan bygninger fungere som batterier i en grøn omstilling af energisystemet

Danmark skal være klimaneutral i 2050. Det kræver store omlægninger af vores forsyningssektor, og her kommer især bygninger til at spille en væsentlig rolle. Tre ph.d.-studerende på Aarhus Universitet fortæller her om deres forskning, der skal hjælpe Danmark i mål med klimaplanerne.

20.11.2020 | Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Husk at registrere dine publikationer i Pure

2020 nærmer sig sin afslutning, og du skal derfor være opmærksom på deadlines og praktisk information omkring indberetning af universitetets publikationer i Pure.

Jespers Torvekøkken, der i forvejen varetager kantinedriften i Samfundsfaglig Kantine, bliver ny forpagter i flere kantiner på campus i Aarhus. Foto: Ida Marie Jensen/AU Foto

19.11.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Ny forpagter af flere AU-kantiner i Aarhus

Studerende og medarbejdere vil fra det nye år kunne møde Jespers Torvekøkken i flere kantiner på campus i Aarhus. Samtidig lukker kantinerne i Stakladen, Dale’s Café og på Moesgaard, og driften af konferencecenteret i Studenternes Hus hjemtages af Aarhus Universitet. Det er resultatet af det udbud af Studenterhusfondens driftsopgaver, der blev…

Viser resultater 31 til 40 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste