Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

AU’s gartnere og de tekniske chefer har undersøgt, hvilke af universitetets grønne områder, der bedst kan omlægges til biodiversitet. På den baggrund er en række områder udvalgt i Universitetsparken, forskellige steder i Aarhus, Emdrup og på Forsøgsmarkerne Påskehøjgaard i Ølsted.

25.03.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Flere grønne områder dedikeres til biodiversitet på AU

Aarhus Universitet vil have mere biodiversitet på flere af universitetets grønne områder. Områderne skal medvirke til at øge antallet af arter og kan fx bruges i forbindelse med undervisningen og som mødested for sociale fællesskaber.

25.03.2021 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU-iværksætterforløb sætter skub i studerendes salg af bæredygtig emballage

Et vietnamesisk, bæredygtigt sugerør blev startskuddet til to AU-studerendes blomstrende forretning med bæredygtig emballage til restauranter og take-away i en corona-tid. Aarhus Universitets åbne iværksætterforløb Food eHub bistod med at søge den første, igangsættende kapital hjem.

25.03.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Begrænset IT i weekenden den 17. og 18. april

AU’s IT-systemer og andre services vil på skift være påvirket af afbrydelser i weekenden den 17. og 18. april 2021.

Nobelpristager Peter C. Agre lægger ud med et oplæg om sin vej mod nobelprisen og svarer derefter på spørgsmål fra deltagerne, når han skyder gang i Healths nye initiativ, Nobel Laureate Talks, den 21. april. Foto: Keith Weller, JHM.

24.03.2021 | Talentudvikling, Offentligheden/Pressen, Health

Mød nobelpristager Peter C. Agre

Til april får alle med interesse for sundheds- og naturvidenskabelig forskning af allerhøjeste kaliber mulighed for at møde en nobelpristager, når professor Peter C. Agre besøger Aarhus Universitet via Zoom.

Lene Baad-Hansen tiltræder professoratet på Institut for Odontologi og Oral Sundhed den 1. april 2021. Foto: Jann Thiele Zeiss.

24.03.2021 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder

Ny professor forsker i kroniske mund- og kæbesmerter og ernæring

Hvordan påvirker smerter, manglende tænder eller tørhed i munden vores ernæring? Og er der en sammenhæng mellem det, vi spiser i barndommen og vores risiko for at udvikle kæbesmerter og hovedpine som voksen? Det undersøger Lene Baad-Hansen, der er ny professor på Aarhus Universitet.

Gennem 25 år har professor emerita Marianne Hokland tegnet Healths arbejdsmiljø som fakultetets koordinerende arbejdsmiljøleder.

24.03.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

”Det nytter ikke noget, at du dør af at gå på arbejde”

Efter 25 år på posten takker Marianne Hokland af som fakultetets koordinerende arbejdsmiljøleder. Her ser hun tilbage på et kvart århundrede, hvor medarbejdernes sikkerhed har krævet lige dele hjerteblod, knofedt og samarbejde.

24.03.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health

AFLYST: Life Science Matchmaking Day 2021

Life Science Matchmaking Day ’matcher’ studerende fra HEALTH, NAT og TECH med life science-virksomheder fra hele Danmark. Eventen er en unik mulighed for at mødes og samarbejde på tværs – fra specialer og projekter til internships og studiejobs.

Screenshot fra rektors velkomstfilm i den digitale velkomst.

24.03.2021 | Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder

Ny digital velkomst skal hjælpe nye medarbejdere godt i gang

En digital velkomst skal fremover give nye medarbejdere en lettilgængelig og overskuelig introduktion til Aarhus Universitet som organisation og arbejdsplads. Velkomsten supplerer universitetets lokale introduktionsprogrammer.

24.03.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskningsfrihed og publiceringsrettigheder skal beskyttes i forhold til interesseorganisationer

I en artikel i Dagbladet Information kritiseres Aarhus Universitet for ikke at ville udlevere upublicerede forskningsdata til en interesseorganisation. Forskere skal imidlertid sikres frihed til at publicere deres resultater inden forskningsgrundlaget stilles til rådighed for offentligheden, mener universitetet.

24.03.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health

Mød nobelpristager Peter C. Agre

Nobelpristager i kemi Peter C. Agre kommer på virtuelt besøg og fortæller om sin akademiske karriere under overskriften “A Life in Science: Challenges & Rewards”.

Viser resultater 11 til 20 ud af 99

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste