Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

17.12.2013 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Lønforhandlinger udskudt

Universitetets ansatte må vente et halvt år med lønforhandlingerne i 2014. De kommende lønaftaler vil dog uændret have virkning fra 1. april 2014, selv om de altså først aftales i løbet af efteråret.

PhD Day at Health on 24 January is set to open up the issue of scientific communication for discussion. FOTO: AU Kommunikation.

16.12.2013 | Arrangement, Health, Health

PhD students also have an obligation to communicate

Research communication must not be ignored, nor viewed as an irritating chore. PhD Day at Health on 24 January is set to open up the issue of scientific communication for discussion under the banner of: ‘Scientific communication - science/science fiction’

De organisatoriske problemer skal under lup. Foto: Colourbox

16.12.2013 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Analysepanel udpeget

Medlemmer til panel, der skal se på administrativ understøttelse og faglig organisering er fundet.

Det nye Eksterne Råd på AU Herning skal rådgive om, hvordan AU Herning bliver et endnu mere attraktivt studiested med en tæt relation til erhvervslivet. På billedet ses studerende på AU Herning. Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation

16.12.2013 | Samarbejde, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU har brug for samfundets input

Universitetet er til for samfundet - ikke omvendt. Derfor har AU Herning etableret et eksternt råd, som skal styrke samarbejdet med erhvervslivet og offentlige institutioner i området. Initiativet er seneste skud på stammen i en række af råd på AU, som styrker samspillet mellem universitetet og det omgivende samfund.

Tre unge talenter fra Health modtager priser fra Sapere Aude. Foto: AU Kommunikation.

16.12.2013 | Alle grupper, Health, Health

Health-forskere modtager talentpris fra Sapere Aude

Det Frie Forskningsråd har netop fordelt forskningsmidlerne i karriereprogrammet Sapere Aude, og Health er repræsenteret med fire forskere.

Talentfulde forskere fra AU har modtaget Sapere Aude-priser. Arkivfoto: Jesper Rais, AU Kommunikation

16.12.2013 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder

Sapere Aude-millioner til AU-talenter fra hele verden

Det er en mangfoldig gruppe, der modtager de netop offentliggjorte Sapere Aude-bevillinger, som gives til særlige talenter. Denne bevillingsrundes ti modtagere på Aarhus Universitet repræsenterer otte forskellige nationaliteter.

Et helikopterbåret, geofysisk udstyr, som kan scanne undergrunden helt ned til 500 meters dybde, og dermed kortlægge grundvandsmagasinerne, skal løfte udfordringen med at finde rent drikkevand i varierende geologiske områder. (Foto: Anders Vest Christiansen, Aarhus Universitet)

16.12.2013 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder

Millionbevilling skal sikre rent vand

Kampen for at sikre rent vand til verdens voksende befolkning har nu fået en saltvandsindsprøjtning – eller rettere en grundvandsindsprøjtning. Et stærkt erhvervssamarbejde mellem virksomheden SkyTEM Surveys og Aarhus Universitet har netop fået 15 millioner kroner fra Højteknologifonden til at udvikle avanceret teknologi til at kortlægge…

Professor Hans Stødkilde-Jørgensen står i spidsen for et forskningsprojekt, der skal forebygge kostsygdomme.

15.12.2013 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Superscanner skal vise, hvad fedt og sukker gør ved kroppen ved sygdomme

Professor Hans Stødkilde-Jørgensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får 17 mio. kr. til ny scanningsteknik. Teknikken skal vise, hvad kød, fedt og sodavand betyder for udvikling af livstilssygdomme. Samtidig kan resultaterne bruges af fødevareindustrien til at fremstille mere sunde kostprodukter

»Jeg er på et tidspunkt kommet til at love, at vi har fundet liv inden for ti år. Det er nu halvandet år siden, så jeg har stadig otte et halvt år at løbe på.« fortæller Hans Kjeldsen. Foto: Lars Kruse, AU

13.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Liv i rummet: Så tæt på – og dog så langt væk

Naturvidenskaben har aldrig været tættere på at opklare , om der er liv på andre planeter i rummet. Den epokegørende opdagelse kan ske inden for få år. Men livet vil sikkert blive fundet på planeter så langt væk fra Jorden, at vi aldrig vil kunne nå dem.

13.12.2013 | Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Tema:

Er der mad nok til alle?

Hvordan brødføder vi ni milliarder mennesker i 2050 uden at ødelægge både klima og natur? Nye teknologier og ændrede forbrugsvaner er nogle af svarene.

Viser resultater 21 til 30 ud af 71

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste