Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyt studie viser, at der kan være grund til at lægge vægt på den praktiserende læges mistanke om alvorlig sygdom hos patienten.

25.06.2014 | Forskning, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Lægens mistanke om alvorlig sygdom holder ofte stik

Nyt studie sidestiller den praktiserende læges tolkning af tegn på alvorlig sygdom med de klassiske alarmsymptomer, der giver direkte adgang til hurtig udredning på sygehusene.

24.06.2014 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Tusindvis af øjne rettet mod forskningen

Forskning er i disse dage det helt store samtaleemne i København, hvor der afholdes en af Europas største forskningsbegivenheder. Bag begivenheden står organisationen Euroscience, som netop har genvalgt AU's internationale rådgiver og tidligere rektor Lauritz B. Holm-Nielsen som præsident.

24.06.2014 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Virusinfektioner kan bremses ved at øge mængden af naturligt protein

Et internationalt forskerhold har offentliggjort resultater, der viser, at de ved at øge mængden af proteinet OASL i humane celler er i stand til effektivt at hæmme virusinfektion. Opdagelsen kan føre til nye, mere effektive behandlinger for mange farlige vira såsom hepatitis C og influenza.

24.06.2014 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

ADHD og autisme ses allerede i småbørnsalderen

Børn med autisme får ofte først en diagnose i 5-6 års alderen, mens det er endnu senere for børn med ADHD. Nu dokumenterer en stor dansk undersøgelse, at den afvigende udvikling allerede kan ses i barnets første to leveår.

24.06.2014 | Offentligheden/Pressen, Uddannelse, Ekstern målgruppe

Sundhedsopfindere springer ud

De første otte opfindere afsluttede fredag knap et års studier på Danmarks eneste uddannelse i sundhedsinnovation. De første patentansøgninger er allerede i støbeskeen.

Professor Peter Svensson i midten af flokken ved åbningen af det dansk-kinesiske smertecenter i Chengdu i det vestlige Kina.

24.06.2014 | Samarbejde, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

AU samarbejder med Kina om forskning i ansigtssmerter

Institut for Odontologi har indledt et samarbejde om et dansk-kinesisk smertecenter i tilknytning til en af de førende tandlægeskoler i Kina. Den nye relation åbner op for forskningsprojekter, som ellers kan være svære at realisere i Danmark.

Alumner fra Aarhus Universitet er bosat i hele verden. Foto: Maria Randima Sørensen / AU Kommunikation

24.06.2014 | Alumne, Ekstern målgruppe, AU Kommunikation

Tilbud til alumner

Har du gået på Aarhus Universitet? Så har vi en række tilbud til dig.

Mette Lise Lousdal, BSc in Public Health og kandidatstuderende på Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation.

24.06.2014 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Studerende fra Aarhus Universitet får legat til kræftforskning

Mette Lise Lousdal fra Aarhus Universitet har for nylig modtaget et legat fra Dansk Kræftforsknings Fond på 204.000 kroner. Legatet skal styrke hendes forskning i screening af brystkræft.

90 nye cand.med.’er fra Aarhus Universitet er klar til mødet med patienterne. To af de nye læger fortæller her om deres forventninger til og drømme for det kommende arbejdsliv. Foto: Roar Lava Paaske/AU Kommunikation.
Læge, cand.med. Camilla Kjær Amelung.
Læge, cand.med. Rasmus Dreyer Christensen.

24.06.2014 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health

Nye læger: Vi er godt rustet til virkeligheden

På onsdag den 25. juni 2014 aflægger 90 nye læger fra Aarhus Universitet lægeløftet. De dimitterer efter en omfattende reform af kandidatuddannelsen. Vi har spurgt to af de nye læger om, hvilke planer og drømme de har for fremtiden.

Fra venstre ses Anders Sommer, Anders  F. Mortensen, Maria Langschwager, Donika Tufa, Xamda Abdirisaq, Mikkel Præst, Mie Østergaard, Rajukumar Ragupathy. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation.

24.06.2014 | Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Sundhedsopfindere springer ud

De første otte opfindere afsluttede fredag knap et års studier på Danmarks eneste uddannelse i sundhedsinnovation. De første patentansøgninger er allerede i støbeskeen.

Viser resultater 41 til 50 ud af 168

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste