Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Franske Marine Le Pen fra Front National kan sammen med blandt andet Dansk Folkeparti se frem til stor fremgang ved valget til EU-parlamentet. Deres EU-skeptiske holdning minder på mange måder om Tea Party-bevægelsens holdning til centralmagten i USA.

13.05.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Er Tea Party rykket til Europa?

Fra nord til syd er de EU-skeptiske partier på sejrskurs. De minder på flere punkter om den amerikanske Tea Party-fraktion. Men EU-skeptikerne kommer ikke til at opnå samme magt som deres amerikanske kolleger, mener lektor Derek Beach.

EU aldrig bliver et politisk fællesskab, som en nationalstat er det, forudser lektor Hans Hauge. ”Ingen vil dø for EU, men gerne for sit fædreland,” siger han.

13.05.2014 | AU Kommunikation, Samarbejde, Offentligheden/Pressen

Ingen vil dø for EU

Det er tankevækkende, at en storm af protester ikke har rejst sig alene ved tanken om, at politikerne vil skabe en fælles europæisk kultur og identitet. Sådan lyder det fra lektor ved Aarhus Universitet, Hans Hauge.

"Patentdomstolen vil lokke flere EU-skeptiske vælgere til valglokalerne," spår lektor Rasmus Brun Pedersen.

13.05.2014 | AU Kommunikation, Forskning, Offentligheden/Pressen

Patentafstemning kan skabe historisk valg til Europaparlamentet

Det har altid været nej-sidens strategi at gøre Europaparlamentsvalg til et spørgsmål om mere eller mindre union. Når der ved det kommende valg også stemmes om patentdomstolen, mobiliserer det EU-skeptikerne yderligere, siger lektor ved Aarhus Universitet.

De folkevalgte i EU kan nemt komme til at udgøre en nørdet klub. Når det sker træner de ikke igennem til deres vælgere, siger lektor Gitte Sommer Harrits.

13.05.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

EU er elitens nørdeklub

Debatten i og om EU er så tung og elitær, at borgerne ikke kan følge med. Det er blandt andet de danske politikeres ansvar at gøre EU forståeligt, mener lektor og tidligere modtager af demokratistafetten Gitte Sommer Harrits.

Europarådets parlamentariske forsamling er et af de oversete internationale parlamenter, hvor en plads kan blive startskuddet på en politikers senere karriere i EU-parlamentet.

13.05.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Politikernes oversete karriereveje

Langt de fleste politikere har taget en omvej, før de ender i Europa-Parlamentet. Eksempelvis har NATOs parlamentariske forsamling fungeret som oplæringsanstalt for politikere fra næsten alle danske partier.

Postdoc Eva Greibe, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Klinisk Biokemisk Afdeling.

13.05.2014 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.'er hædret for sin evne til at formidle

Eva Greibe fra Health har netop modtaget beskeden om, at hun er en af vinderne af Informations Ph.d. Cup 2014. Ph.d. Cup er en konkurrence i at formidle ny dansk forskning ud til en bredere offentlighed.

13.05.2014 |

Lunch Talk, IUP. Bygning 2113 - 250 C

Lunch Talk IUP – Campus Aarhus Forskningsenheden for Tværdisciplinær Uddannelsesforskning Lunch Talk afholdes torsdag den 22. maj 2014 kl. 12.00 – 12.30 i Inspiratoriet, lokale 250 C – bygning 2113. Alle er velkomne – indtag din frokost imens.   Gæsteforsker /Associate Professor Linley…

13.05.2014 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed

Tiltrædelsesforelæsning

Diana Schendel was appointed Professor MSO in psychiatric epidemiology 1st july 2013

13.05.2014 | Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Folkesundhed

Health sommerfest

13.05.2014 | Møde, Institut for Folkesundhed, Forskning

Møde: Forskningsudvalget

Viser resultater 61 til 70 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste