Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

En teknologi, der er udviklet på Aarhus Universitet, gør det muligt at reparere arvemassen på en ny måde ved hjælp af manipulerede viruspartikler.

25.05.2014 | Health, Institut for Biomedicin, Alle grupper

HIV kan klippe-klistre i arvemassen

Aarhus Universitet har udviklet en teknologi, der bruger HIV-virus som et redskab i kampen mod arvelig sygdom – og på sigt også imod HIV-infektion. Teknologien kan reparere arvemassen på en ny og mere sikker måde.

Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation.

23.05.2014 | Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder

Implementeringen af Blackboard er i gang

Læringssystemet Blackboard, som skal erstatte AULA på Health, er nu ved at blive rullet ud til udvalgte medarbejdere. På Health tager knap halvdelen af de studerende og deres undervisere systemet i brug i begyndelsen af efterårssemestret i år. Kurser skal klæde medarbejderne på, og en række superbrugere står klar til at hjælpe.

23.05.2014 | Offentligheden/Pressen, Arrangement, Ekstern målgruppe

Forenings-Danmark har det overraskende godt

Inspirationsdag på Aarhus Universitet afslørede dog også bekymring for fremtiden for det frivillige arbejde, som det offentlige i stigende grad ser som en ressource.

Kinerserne forstår tillid på to måder, siger antropologen Anders Sybrandt Hansen. I spørgeskemaundersøgelser giver de udtryk for stor tillid til staten, samtidig med at der er udbredt tro på, at staten er fyldt med korrupte embedsmænd. Coulorbox.

23.05.2014 | Aarhus Universitet, Ekstern målgruppe, Offentligheden/Pressen

Tillid er kulturelt bestemt

MATCHPOINTS: Lokalbefolkningen i Papua Ny Guinea mener ikke, at man kan have tillid til andre mennesker. Og kineserne har en helt anden forståelse af tillid end danskerne. Antropologiske feltstudier viser, at vi ikke altid taler om det samme, når vi taler om tillid.

23.05.2014 | Forskning, Aarhus Universitet, Ekstern målgruppe

Forskningsgennembrud baner vej for forståelse af alvorlige sygdomme

Ny grundforskning afdækker, hvordan kroppens celler transporterer fedt. Defekter i mekanismen kan føre til alvorlige neurologiske sygdomme, leversygdom og ufrivillig barnløshed, og den nye viden er et vigtigt skridt på vejen til at forstå og behandle sygdommene.

23.05.2014 | Institut for Biomedicin, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder

Tiltrædelsesforelæsning

Diana Schendel er udnævnt som MSO professor ved Institut for Folkesundhed

22.05.2014 |

ARCTIC SEMINAR SERIES: New coastal ecosystems in a warmer Arctic

Presentation by Dorte Krause-Jensen, Department of Bioscience, Aarhus Warming and associated melting of sea-ice increase the illumination of coastal Arctic seafloors and set the scene for expansion of vegetated habitats. With a special focus on Greenland, the presentation addresses the potential role of coastal Arctic vegetated ecosystems in a…

Eskild Petersen MSO i tropemedicin og parasitologi har lige holdt sin forelæsning i forbindelse med sin ansættelse på AU og AUH.

22.05.2014 | Offentligheden/Pressen, Navnenyt, Health

AU og AUH får professor i tropemedicin

Overlæge, dr.med. Eskild Petersen har netop holdt tiltrædelsesforelæsning og er nu klinisk professor i tropemedicin og parasitologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

22.05.2014 | Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-forsvar, Health

Ph.d.-forsvar: Shivani Joshi

Genetic Aspects of Nephrotic Syndrome.

22.05.2014 | Aarhus Universitet, Ekstern målgruppe, Alle grupper

Torben M. Andersen formand for pensionskommission

Regeringens kommende pensionskommission får professor Torben M. Andersen fra Institut for Økonomi som formand

Viser resultater 21 til 30 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste