Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

”Det er meget nyttigt for os at være i tæt dialog med de studerende," siger rektor Brian Bech Nielsen om baggrunden for beslutningen om at nedsætte et studenterforum. Foto: Anders Trærup, AU.

29.01.2015 | Politik og strategi, Studerende, Alle AU-enheder

Nyt forum skal styrke studerendes stemme på AU

De studerende skal tages mere med på råd om forhold, der vedrører hverdagen som studerende. Derfor opretter universitetsledelsen et nyt forum, der giver de studenterpolitiske organisationer mulighed for at påvirke beslutninger, før de træffes.

29.01.2015 | Alumne, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet

Konference om Det Entreprenørielle Universitet

Aarhus Universitet har siden 2011 haft titlen som ”Det Entreprenørielle Universitet”, og i næsten fire år har AU Center for Entreprenørskab og Innovation i samarbejde med forskergruppen AU iCARE haft taktstokken på de tre samarbejdende hovedområder: Forskning, Undervisningsudvikling og Videniværksætteri Konferencen sætter fokus på de resultater,…

Ny formand for Det Frie Forskningsråd I Sundhed og Sygdom er Jørgen Frøkiær fra AU og AUH.

29.01.2015 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ny formand for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom

Jørgen Frøkiær fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny formand for Det Frie Forskningsråd I Sundhed og Sygdom. Jørgen Frøkiær har været medlem af rådet og næstformand siden 1. januar 2011.

29.01.2015 | Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin

Tiltrædelsesforelæsning: Jens Peter Nørgaard

Bridging the gap between academia and industry with bricks of science

28.01.2015 | Administrativt, Studerende, Studier

IT-systemerne serviceres lørdag den 31. januar

AU´s IT-systemer bliver løbende opdateret og vedligeholdt, men cirka én gang i kvartalet samles de vedligeholdelsesopgaver, som kræver at IT-systemerne tages ud af drift. Sådan et "servicevindue" gennemføres lørdag den 31. januar, hvor det som udgangspunkt ikke vil være muligt at anvende universitetets it-systemer.

28.01.2015 | Administrativt, Institut for Retsmedicin, Institut for Retsmedicin

Valg til Institutforum på Institut for Retsmedicin

Den 22. - 23. april 2015 er der valg til Institutforum

28.01.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Forskning i terrorisme trækker besøgende fra hele verden til AU

Terrorismeforskning på Aarhus Universitet har fået stor opmærksomhed fra hele verden. Netop nu besøger repræsentanter fra flere ambassader Psykologisk Institut for at lære om den såkaldte Aarhusmodel.

28.01.2015 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Nye ulve gennem Danmark

Seniorforsker Liselotte Wesley Andersen og seniorforsker Thomas Secher Jensen fremlægger senere i dag resultaterne fra de seneste DNA-analyser af ulveprøver fra 2014 på Biodiversitetssymposiet på Aarhus Universitet. Resultaterne afslører, at der ud over de allerede 11 kendte ulve fra 2013, er påvist yderligere 6 individer i 2014.

28.01.2015 | Konference, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

The Democratic Public Sphere

How can civic engagement in the public opinion formation of contemporary democratic societies be enhanced? And which institutional innovations are liable to strengthen this line of development and thereby the legitimacy of the political decision-making?

27.01.2015 | Forskning, Natur og teknologi, Alle grupper

Det hidtil ældste fundne planetsystem i Mælkevejen

Det hidtil ældste planetsystem er fundet omkring stjernen Kepler-444. Det er resultatet af blandt andre Aarhus-astronomers beregninger af data fra Kepler-satellitten. Fundet er netop er offentliggjort i The Astrophysical Journal.

Viser resultater 11 til 20 ud af 129

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste