Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Søren Kjeldgaard

09.12.2016 | Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder

Aarhus Universitet styrker sprogfagene

I en tid, hvor sprogfagene er under stort pres, går Aarhus Universitet nye veje. Universitetet opbygger et af Nordeuropas største forsknings- og undervisningsmiljøer inden for sprog. Samtidig styrkes uddannelsernes beskæftigelsesfokus.

Let faldende indtægter, store strategiske satsninger og fortsat reduktion på fællesområdet kendetegner AU's budget 2017-2020, som bestyrelsen netop har vedtaget. Foto: Colourbox.

09.12.2016 | Politik og strategi, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Sund økonomi trods udfordringer

Aarhus Universitets budget 2017 – 2020 er i balance, men budgettet er præget af faldende bevillinger til forskning og uddannelse. Et mindre overskud i 2016 gør dog, at universitetet fastholder sine strategiske mål.

Aarhus Universitet ønsker et tæt samarbejde med det nye nationale universitetsbibliotek, der samler kompetencen på biblioteksområdet. Foto: Maria Randima, Aarhus Universitet.

09.12.2016 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Aarhus Universitet lægger op til at samle sin biblioteksbetjening på det nye nationale bibliotek

Aarhus Universitet lægger op til at overdrage sine biblioteker til det nye nationale bibliotek, som kommer til at hedde Det Kgl. Bibliotek. Overdragelsen skal skabe en stærkere biblioteksbetjening til gavn for universitetet.

”Vi skal i højere grad indstille os på de ændrede krav, der vil møde os og ikke mindst vores kandidater på fremtidens arbejdsmarked", siger AU's prorektor Berit Eika.

09.12.2016 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU-projekt skal styrke broerne mellem uddannelse og karriere

Flere dimittender skal i fremtiden finde job i det private erhvervsliv. AU er på trapperne med et projekt, som under titlen Karriereklar skal styrke forbindelsen mellem uddannelser og arbejdsmarked.

Sidste års dimittender var hurtigere til at gennemføre deres uddannelse end 2014-årgangen. Derfor skal AU’s færdiggørelsesbonus ikke beskæres i år.

09.12.2016 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Ingen fremdriftsbøde til AU i 2016

Sidste års dimittender var hurtigere til at gennemføre deres uddannelse end 2014-årgangen. Derfor skal AU’s færdiggørelsesbonus ikke beskæres i år.

09.12.2016 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Forsker i præcisionsmedicin får professorat på Aarhus Universitet

Niels Jessen, overlæge, forsker og nyslået professor, er i international topklasse inden for klinisk farmakologi.

Det nye kursus, der udvikler deltagernes undervisningskompetencer, tages i Blackboard.

09.12.2016 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, CESU

Ny læring til undervisere

Undervisere på Health kan med nyt e-læringskursus få udviklet deres pædagogiske og didaktiske kompetencer. Det bliver op til institutterne at vurdere, hvem der skal tilbydes kurset.

Vi har identificeret en af nøglespillerne ift. at forstå fællesskabsfølelse, siger professor Peter Vuust om forskningsresultatet, der netop er publiceret i Nature-magasinet Scientific Reports. Foto: Thomas Knoop

08.12.2016 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Så klapper vi i takt

Kærlighedshormonet oxytocin forbedrer evnen til at synkronisere og påvirker dermed indirekte samarbejde og tilhørsforhold, viser et nyt forskningsprojekt fra Center for Music in the Brain.

Der er 1436 kilometer fra Danmarks næststørste by til Østrigs. Byen Graz huser fire universiteter, og har i øvrigt en gammel bydel, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
Det er et af disse universiteter, Medical University of Graz, Forskeruddannelsen på Health har indgået en aftale om ph.d.-gradssamarbejdet med.

08.12.2016 | Talentudvikling, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health

Health lander aftale om ph.d.-gradssamarbejde

En kontrakt om ph.d.-gradssamarbejde mellem Health og det østrigske universitet, Medical University of Graz, er netop blevet underskrevet. Aftalen giver ph.d.-studerende et bevis fra begge institutioner, hvis de er på et forskningsophold i mindst et år på enten universitetet i Graz eller Aarhus.

08.12.2016 | Møde, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

The Ministry of Foreign Affairs helds Information Meeting

The Ministry of Foreign Affairs invites potential applicants for research collaboration project grants to information meeting in Aarhus. Registration deadline: 12 December 2016

Viser resultater 41 til 50 ud af 89

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste