Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Sektionsleder Marie Cornelis. Foto: AU Foto.

24.11.2016 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Odontologi

Tandlæge ved AU modtager bevilling på to millioner kroner

Tandlæge fra Aarhus Universitet Marie Cornelis har modtaget 2.000.000 kr. fra Aarhus Universitets Forskningsfond

Når Aarhus Universitet i 2019 rykker ind på Kommunehospitalets arealer på Nørrebrogade, markerer det et nyt og spændende kapitel i universitetets historie. Men hvad skal området rumme, og hvordan skaber universitetet en moderne campus, som integrerer byen og erhvervslivet? Disse spørgsmål vil Aarhus Universitet gerne have input til. Derfor opfordrer universitetet interne såvel som eksterne interessenter til at komme med deres idéer og forslag.
I forbindelse med campus 2.0-projektet har universitetet fået en lille informationsvogn, der efter en navngivningskonkurrence på AU’s Facebook-side nu hedder AUtocampus. Her kan universitetets mange brugere komme med input til, hvordan universitetets campusmiljø skal udvikles. Foto: Lars Kruse

23.11.2016 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Campus forandrer sig

Dit gamle universitet udvider og får et helt nyt campusområde. Aarhus Universitet flytter i løbet af få år ind i hospitalsbygningerne på Nørrebrogade og har planer om at skabe en byintegreret campus med studieliv og aktiviteter døgnet rundt. Du har mulighed for at komme med dine ideer til den nye campus.

23.11.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Insekterne rykker ind i stalden

Danmark skal være foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er målet i et nyt projekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med kolleger og erhverv vil anvende organiske rester og spildprodukter til at opdrætte insekter i stor skala.

Aarhus Universitet indtræder i netværket The Guild for forskningsintensive universiteter. Foto: Lars Kruse

23.11.2016 | Forskning, Forskning, Alle grupper

AU indtræder i europæisk netværk for forskningsintensive universiteter

Aarhus Universitet styrker indflydelsen på europæisk forskningspolitik gennem nyt universitetsnetværk.

22.11.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hvaler har bevidst kontrol over deres puls

Danmarks hjemmehørende hval, marsvinet, kan styre sin puls bevidst, viser ny forskning. De nye resultater bringer os tættere på at forstå, hvordan marsvinene klarer livet under havoverfladen.

22.11.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Nyt naturstof mod kræft: rakicidins skarpe søster

Danske forskere har gennem et omfattende kemisk detektivarbejde genopdaget et naturstof, som er langt mere effektivt mod særligt aggressive kræftceller end alle hidtil kendte naturstoffer. Og gjort et japansk patent ubrugeligt.

Der går en prås op for studerende, når læringen anvendes undervejs, siger professor Ole Mors. Han blev efter eget udsagn blev vækket af Tornerosesøvnen og har nu fået øjnene op for alternativer til den gammeldags forelæsning.

22.11.2016 | Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin

Fra forelæsninger til video, diskussion og quiz

Online værktøjer, problemløsende undervisning i grupper og andre nye tiltag har afløst de traditionelle forelæsninger i psykiatri for medicinstuderende på kandidatdelen. Resultatet er bedre læring, højere fremmøde og revitalisering - også af lektorer og professorer, konkluderer Ole Mors, der er lærestolsprofessor i psykiatrien.

Har du lyst til at hjælpe unge med deres uddannelsesvalg?

22.11.2016 | Uddannelse, Alumne, Ekstern målgruppe

Hjælp unge med deres uddannelsesvalg

Studievalg Østjylland søger erhvervspersoner, der har tid og lyst til at fortælle om deres konkrete job og karrierevej til arrangementet Studie- og Karrieredag, som finder sted onsdag den 18. og torsdag den 19. januar 2017 i Scandinavian Center, Musikhuset og Bora Bora i Aarhus. Det er et arrangement, som afholdes i samarbejde med Uddannelse Uden…

Hendes Majestæt Dronning Margrethe åbner Matchpoints-konferencen 2017 med en tale. Foto: Lise Balsby
Den verdenskendte professor Francis Fukuyama fra Stanford University vil være en af hovedtalerne ved konferencen, der afholdes i anledning af reformationsjubilæet i 2017. Foto: Lars Kruse

22.11.2016 | Arrangement, Alumne, Ekstern målgruppe

Hvad betyder Reformationen for det danske samfund?

Hendes Majestæt Dronning Margrethe, polititologen Francis Fukuyama, digteren Søren Ulrik Thomsen og 70 forskere. Det er nogle af de medvirkende ved MatchPoints Seminar 2017, der sætter fokus på Reformationens betydning for det danske samfund. Tilmeld dig nu!

I 50 fund fortæller forfatterne om de væsentlige arkæologiske fund - fra neandertalerne og de første europæere over nøglen til hieroglyfferne og religiøse helleristninger og til de ufattelige rigdomme i ægyptiske kongegrave, 900 jødiske håndskrifter, Gravballemanden og køkkenmøddingerne i Ertebølle.

22.11.2016 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Vind bogen "50 fund - Højdepunkter i arkæologien"

Vikingeskibe, slangegudinder, guldkar, mumier, hulemalerier og hovedløse skeletter. På verdens museer bugner det med spektakulære skatte fra arkæologiske fund, der tegner et billede af menneskets udvikling i de seneste 2 millioner år. Nu samler bogen "50 fund – Højdepunkter i arkæologien" de største fund. Vind bogen her.

Viser resultater 31 til 40 ud af 120

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste