Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

De syv medarbejdere på billedet ovenfor udgør de næste tre år Institut for Folkesundheds øverste ledelse. Foto: AU.

07.08.2018 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health

Institut for Folkesundhed reorganiserer

Institutleder Ole Bækgaard har indledt en reorganisering af Institut for Folkesundhed. Målet er at etablere en hurtig, handlekraftig og beslutningsdygtig ledelse og at understøtte stærke faglige fællesskaber inden for både forskning og uddannelse. Midlerne er bl.a. en ny og mindre institutledelse og færre sektioner.

07.08.2018 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Fem nye H2020-projekter til Dansk Center for Forskningsanalyse

Dansk Center for Forskningsanalyse har modtaget næsten 20 millioner kroner til fem nye Horizon 2020 projekter. Fire af projekterne beskæftiger sig med ansvarlighed og integritet i forskningen. Det femte projekt har fokus på at udvikle redskaber til at måle en virksomheds immaterielle aktiver.

Simon Glerup er en af de tre stiftere af Draupnir Bio og er til daglig direktør i firmaet udover sin lektorstilling på Institut for Biomedicin.

07.08.2018 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Biomedicin-forskere omsætter grundforskning til piller

Tre forskere fra Institut for Biomedicin har stiftet deres eget firma og sat sig for at udvikle en ny type kolesterolsænkende medicin. Med deres viden om biokemi kunne de se, at der var noget, medicinalindustrien havde overset, og det gav spændende muligheder.

07.08.2018 | Kursus, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin

Medietræningskursus: Bliv bedre til at formidle din forskning

Hvordan formidler man sin sundhedsforskning til lægmand uden at gå på kompromis med den videnskabelige redelighed, og får man egentlig sine citater til godkendelse, inden avisen går i trykken?

Christian Vægter fra Institut for Biomedicin har fået 2,6 mio. kr. fra DFF til sin forskning om diabetisk neuropati. Foto: Privat

07.08.2018 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Millionbevilling til aarhusiansk diabetesforskning

Lektor Christian Vægter fra Aarhus Universitet har modtaget 2,6 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til et forskningsprojekt om alvorlige komplikationer hos diabetespatienter.

Ny klinisk professor Per Borghammer forsker i Parkinsons sygdom og dens oprindelse med henblik på at kunne bremse sygdomsudviklingen. Foto: AU/AUH.

07.08.2018 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ny Aarhus-professor er ekspert i Parkinsons sygdom

Overlæge og dr.med. Per Borghammer fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ny klinisk professor i nuklearmedicin og neurovidenskab.

Ebbe Briggs Bødtkjer forsker i cellulære tilpasningsmekanismer og er ny doktor ved Institut for Biomedicin. Foto: Walter F. Boron

06.08.2018 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ny doktor i medicinsk fysiologi på Aarhus Universitet

D. 3. august 2018 forsvarede læge og ph.d. Ebbe Briggs Bødtkjer fra Aarhus Universitet sin doktordisputats om, hvordan celler håndterer og tilpasser sig lokal ophobning af affaldsstoffer i kræftsvulster og i væv ramt af blodpropper.

Forældretræning, som tager udgangspunkt i det enkelte barns behov, har bedst effekt hos børn med ADHD. Det viser et nyt forskningsstudie fra AU, som klinisk psykolog Anne-Mette Lange står bag.

06.08.2018 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin

Individuel træning af forældre er bedst for små børn med ADHD

Stort forskningsprojekt fra Aarhus Universitet og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Risskov, slår fast, at individuel træning af forældre til børn mellem tre og syv år med ADHD har en bedre effekt på børnene end den måde, man behandler i dag.

Nogle undervisere oplever, at det bliver mindre akademisk, når meget af ’sendetiden’ går med, at de studerende diskuterer, og det kan Henning Andersen godt følge. Men plussiden er, at bundniveauet hæves mærkbart, fordi så mange flere er med og siger noget.

06.08.2018 | Uddannelse, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Gør op med den professorale ånd – det virker!

Professor Henning Andersen er en af de undervisningsansvarlige på kandidatdelen, der med begejstring har taget ’nye’, snart obligatoriske undervisningsmetoder som Team Based Learning til sig. Det har betydet et opgør med den professorale ånd og løftet bundniveauet betragteligt.

Jakob Linnet forsvarede d. 13. juli 2018 sin doktordisputats om spilafhængighed. Foto: Privat

02.08.2018 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ny doktor i ludomani på Aarhus Universitet

Ph.d. og psykolog Jakob Linnet er ny doktor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. 13. juli forsvarede han sin doktordisputats om de neurobiologiske aspekter af spilafhængighed.

Viser resultater 81 til 90 ud af 90

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9