Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

12.06.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Signalstof, som måske kan bruges til behandling mod COVID-19, har også negative effekter

Det er svært at føre krig, uden at nogle kommer til skade, og dette gælder også, når vores immunforsvar skal nedkæmpe virale infektioner. Forskning udført af et team fra The Crick Institute og Aarhus Universitet beskriver, hvordan et immunrespons forhindrer genopbygning af skadet lungevæv efter infektion med viruser såsom influenza og SARS-CoV-2.

11.06.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Signalstof, som potentiel kan bruges til behandling mod COVID-19, har også negative effekter

Det er svært at føre en krig uden at nogle kommer til skade, og dette gælder også, når vores immunforsvar skal nedkæmpe virale infektioner, såsom influenza og COVID-19. Forskning udført at et team fra The Crick Institute og Aarhus Universitet beskriver, hvordan et immunrespons forhindrer genopbygning af skadet lungevæv efter infektion med viruser…

De tvungne hjemmearbejdsdage har givet anledning til refleksion over arbejdslivet, fortæller Health-kollegerne - fx over, hvor meget kollegerne betyder i hverdagen. Foto: Privat/Health Kommunikation.

11.06.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Fotoreportage: Health er back in business

Efter næsten tre måneder på mere eller mindre interimistiske hjemmekontorer er mange af fakultetets medarbejdere nu vendt tilbage til universitetet. Vi har kigget ind i kontorer, klinikker og mødelokaler og spurgt ni af vores kolleger om, hvad de har savnet, og hvad de har lært af et arbejdsliv på distancen.

10.06.2020 | Ph.d.-forsvar, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Ph.d.-forsvar: Martin Rune Hassan Hansen

Øger udsættelse for insektgifte risikoen for at udvikle diabetes og nedsat lungefunktion?

Bjarne Møller-Madsen fra Institut for Klinisk Medicin får Vanførefondens Forskerpris 2020. Foto: AUH.

10.06.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Børneortopædkirurg hædres for sin indsats for handicappede børn

Årets modtager af Vanførefondens Forskerpris er professor i børneortopædi og overlæge Bjarne Møller-Madsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han får prisen, fordi han gør en særlig indsats for nogle af de børn, der har det allersværest i hverdagen.

Prodekan på Aarhus BSS, Per Andersen, underskrev aftalen med Deakin på vegne af Aarhus Universitet. Foto: Lisbeth Andersen

10.06.2020 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU intensiverer samarbejdet med australske Deakin

Efter mange års tæt samarbejde har AU og australske Deakin University nu fået papir på hinanden. Det skal især gavne studentermobiliteten, men AU kan også lære af Deakins digitale aktiviteter.

Fremover skal du bruge QR-koderne på dørskiltene i fakultetets bygninger og app'en DaluxFM HelpDesk, når du melder en opgave ind til Bygningsservice. Foto: Health Kommunikation.

09.06.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Få hjælp af Bygningsservice via ny app

Fra den 1. juli 2020 skal du kontakte kollegerne i Health Bygningsservice via app’en Dalux HelpDesk, når toilettet er stoppet eller opslagstavlen skal hænges op.

09.06.2020 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Ny organisering skal styrke ingeniørområdet på Aarhus Universitet

Dekanen på Faculty of Technical Sciences foreslår en organisering i fire nye institutter, der skal samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. Hørings- og inddragelsesproces for den nye organisering begynder inden sommerferien.

08.06.2020 | Politik og strategi, Alle grupper, FEAP

Kronik: Vi skal have generalisten tilbage

Specialistbehandlingen på hospitalerne fylder nok. Vi har brug for at skabe et stærkere fundament for et fælles sundhedsvæsen – med generalistens mange roller som det bærende element. Det skriver Flemming Bro i Ugeskrift for Læger.

08.06.2020 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Nyhedsbrev 34 fra Institutlederen

Kære alle, jeg håber, I har haft en god tilbagevenden til instituttet fra i sidste uge og en god grundlovsdag – her er første nyhedsbrev med omfattende genåbning af Jylland.

Viser resultater 61 til 70 ud af 92

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste