Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Under corona-epidemien holder en kinesisk ph.d.-studerende fra Institut for Biomedicin sig indendøre for ikke at blive mødt med tilråb. Genrefoto: Colourbox.

26.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

”Ingen skal opleve, at de er ladt i stikken”

En ph.d.-studerende fra Institut for Biomedicin holder sig inden døre for at skærme sig mod de ’corona-tilråb’, som flere af hendes kinesiske venner har oplevet. Institutleder Thomas G. Jensen opfordrer nu alle medarbejdere til at tage hånd om instituttets internationale studerende og kolleger.

Vi har opnået en ny og dybere forståelse af, hvem der er kroppens hjælpere og modstandere i udviklingen af kræft i æggestokkene. Det glæder jeg mig til at efterprøve i forsøg med patienter, som i øjeblikket har en rigtig dårlig prognose, siger Anders Etzerodt. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU.

26.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ny type immunterapi hæmmer spredning af æggestokkræft

En type immunterapi – foreløbig testet på mus – lover godt for fremtidens behandling af kræft i æggestokkene, der ofte opdages for sent med høj dødelighed til følge. Bag studiet står en forskergruppe ledet af Anders Etzerodt fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet.

Vi kommer til at opleve konsekvenserne i to tempi, forudser Søren Dinesen Østergaard: Først en akut forværring hos folk, der i forvejen lever med psykisk sygdom og dernæst en form for 'post-coronareaktion', hvor vi ser en kæde af afledte effekter. Foto: Melissa B. Kirkeby Yildirim.

25.03.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Kan man også blive psykisk syg af coronavirus?

Meget tyder på, at de ekstreme forandringer af samfundet forårsaget af coronavirus forværrer eksisterende psykiske sygdomme og øger antallet af nye tilfælde. Professor Søren Dinesen Østergaard vil nu have syn for sagen og modtager en million kroner af Novo Nordisk Fonden til formålet.

Ulf Simonsen fra Institut for Biomedicin får 5,3 millioner kroner til coronaforskning. Foto: Lars Kruse/AU.

25.03.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Måske får vi ikke behov for alle respiratorerne alligevel

Med en bevilling på godt fem millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriet igangsætter professor og dr.med. Ulf Simonsen fra Aarhus Universitet omgående et forskningsprojekt, der har til formål at behandle patienter med coronavirus og reducere behovet for respiratorer.

25.03.2020 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Virtuelt Ph.d.-forsvar: Lene Maria Ørts

Identification of individuals at risk of developing lung diseases.

25.03.2020 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Tre molekylærbiologer modtager det prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie stipendium

Narcis Adrian Petriman, Ronja Driller, og Jan Heiner Driller fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik ved Aarhus Universitet modtager det meget prestigefyldte Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowship. Det er første gang, instituttet opnår tre stipendier i samme ansøgningsrunde.

24.03.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Ny forskergruppe skal undersøge mistillid til videnskabelig ekspertise på nettet

Mistillid til videnskabelig ekspertise kan få vidtrækkende konsekvenser for folkesundheden. Vi har set en vaccinationsskepsis, der betød et mæslingeudbrud, og piger der ikke lod sig HPV-vaccinere. Nu står vi så over for COVID19, hvor den videnskabelige ekspertise igen skal stå distancen. Et nyt forskningsnetværk skal undersøge, hvordan mistillid…

23.03.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Historikere fra Aarhus Universitet med unikt online undervisningstilbud

Et kæmpe projekt, som forskere på Afdeling for Historie har arbejdet på i over to år, nærmer sig nu sin afslutning. Det betyder, at alle interesserede fra i dag kan tilgå et gratis og frit tilgængeligt online course i danmarkshistorien.

23.03.2020 | Deadline, Videnskabelig medarbejder, Health

Deadline: Call for abstracts

Participate in the Arla Food for Health Conference 2020 by submitting an abstract before September 25, 2020.

Foto: Lars Kruse

23.03.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Aarhus Universitet oplever fremgang i søgningen via kvote 2

Aarhus Universitet oplever fremgang i søgningen til universitetets uddannelser via kvote 2 – især IT-uddannelserne rykker frem.

Viser resultater 11 til 20 ud af 70

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 Næste