Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

23.08.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Food and Bio Cluster Denmark: Digital Uni Food Day 9. november

Digital Uni Food Day focuses on current challenges from the food industry and brings in the newest knowledge from leading university experts to address these challenges.

23.08.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Food and Bio Cluster Denmark: Ny pulje til innovationssamarbejder i fødevarebranchen

Virksomheder i fødevarebranchen kan indgå i et innovationssamarbejde (et fælles forløb sammen med en anden SMV og en videninstitution) og udvikle et nyt produkt, en service eller et koncept, med et tilskud på op til 320.000 kr. til udviklingstimer.

23.08.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Food and Bio Cluster Denmark: Indkaldelse af samarbejdsprojekter 2022, deadline 30. september

Food & Bio Cluster Denmark indkalder ansøgninger fra partnere til samarbejdsprojekter, som skal gennemføres i regi af klyngebevillingen Innovationskraft i 2022.

23.08.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Energy Cluster Denmark: Energiens Folkemøde 2021 – Vision og virkelighed 16. september 2021 Esbjerg

Den grønne omstilling — vision og virkelighed Fokus på forbrugerne, virksomhederne, forskning/uddannelse og den politiske dagsorden. Energiens Folkemøde har som mål at engagere borgerne i debatten om hvilken vej udviklingen skal gå m.h.t. energi, miljø og klima.

Anders Frederiksen, som er professor i forretningsøkonomi og økonomi ved Aarhus Universitet, står bag ny forskning, som viser, at kollegers indkøbsvaner smitter. Foto: AU.

23.08.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Ny forskning: Du bliver påvirket af dine kollegers forbrug

Et 12-årigt forskningsprojekt ved Aarhus Universitet viser, at vi vil købe og eje det samme som vores kolleger, og deres dyre vaner har indflydelse på vores privatforbrug. Den nye viden kan bidrage til fremtidens finanspolitiske beslutninger.

23.08.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

CLEAN – Danmarks Miljøteknologiklynge: Temadag: Biodiversitetskrisen og de innovative løsninger 2. november

Vær med, når vi sætter fokus på biodiversitetskrisen og hvordan vi med innovative teknologier kan kvantificere, hvordan det står til med kulstof lagring/biodiversiteten i Danmark og resten af verden.

23.08.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Sulten? Nu er kantinerne på campus åbne igen

Grundet corona-restriktioner har mange af kantinerne på Aarhus Universitet været lukket det meste af foråret og sommeren. Nu koges, steges og brases der igen i kantinerne – og studerende og medarbejdere kan derfor forsyne sig med mad og drikkevarer på campus.

Karin Lykke-Hartmann tiltrådte sit professorat på Institut for Biomedicin den 1. august 2021. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

23.08.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Professor udvikler ny behandling til infertile kvinder

Karin Lykke-Hartmann er ny professor i reproduktiv medicin på Aarhus Universitet. Her undersøger hun gener i æggestokke i håb om at fremme modningen af kvindens æg. Lykkes det, er det godt nyt for de mange infertile kvinder, som ikke har gavn af traditionel fertilitetsbehandling med hormoner.

Keisuke Yonehara står bag undersøgelsen, hvis resultater er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Neuron.

23.08.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin

Nyt fund om hvor i øjet, vi registrerer visuelle bevægelser

Det er i vores visuelle hjernebark, at vi samler og bearbejder de synsindtryk, der gør os i stand til at navigere i vores omgivelser. Nu viser forskning fra Aarhus Universitet, at vi registrerer visuelle bevægelser et andet sted i hjernen, end vi tidligere troede. Den viden kan bruges til at forstå, hvordan hjernen overvåger vores omgivelser.

Ny professors forskning i immunsystemet gavner bl.a. kræftpatienter og patienter med virusinfektioner som fx SARS. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

23.08.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Vi skal udnytte immunsystemets slagkraft i fremtidig behandling

Forestil dig et scenarie, hvor vi udnytter immunsystemets slagkraft til at maksimere effekten af medicinske behandlinger. Det er målet med den forskning, som Martin Roelsgaard Jakobsen bedriver. Han er ny professor i infektion og immunologi på Aarhus Universitet.

Viser resultater 31 til 40 ud af 106

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste