Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Tandlægeuddannelser kan ikke, som erhvervsuddannelser, placeres hvorsomhelst i landet, skriver institutledere ved Københavns og Aarhus Universiteter. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation

15.06.2021 | Forskning, Forskning, Offentligheden/Pressen

Debat: Tomme tandklinikker i provinsen skyldes for få uddannede - ikke uddannelsers placering

Det kan undre, at der pludselig er politisk vilje til at finansiere en tredje tandlægeuddannelse, når de to eksisterende uddannelser samtidig er skåret helt ind til benet, skriver institutledere på Københavns og Aarhus Universitet.

Regeringens udspil for udflytning er dømt til at fejle, skriver rektor og to dekaner i Altinget. Foto: Lars Kruse/Aarhus Universitet

15.06.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Debat: Regeringens udflytningsudspil vil med stor sandsynlighed fejle

Vi har stor respekt for et politisk mål om at skabe et Danmark i bedre balance, men regeringen har trukket den forkerte skruenøgle frem af værktøjskassen.

Der er brug for at vi finder frem til de pårørende, der har brug for støtte og hjælp, og de skal have et målrettet tilbud, siger forsker Mette Kjærgaard Nielsen. Foto: privat

15.06.2021 | Bevillinger og priser, Alle grupper, FEAP

Nyt projekt: Bedre støtte til sårbare pårørende

En ny model for støtte til pårørende skal nu afprøves i almen praksis. Målet er at forebygge langvarig sorg og øge livskvaliteten hos mennesker, der har mistet en pårørende til alvorlig sygdom som kræft. Mette Kjærgaard Nielsen fra Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus står i spidsen for det nye projekt, der støttes af Kræftens Bekæmpelse.

Det nye professorat styrker Ole Schmeltz Søgaards muligheder for at sætte HIV-forskningen på dagsordenen. Bl.a. ved at udbygge nationale og internationale forskningssamarbejder og udarbejde større fondsansøgninger. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

14.06.2021 | Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Ny professor vil træne immunforsvaret til at bekæmpe HIV

Trods 40 års global forskningsindsats er det endnu ikke lykkes at kurere HIV eller udvikle en beskyttende vaccine. Det gør Ole Schmeltz Søgaard sit bedste for at ændre. Han er ny professor i translationel virusforskning på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

"Vores review viser, at der er immunologiske forskelle på sygdomme, som rammer de samme blodkar. Det betyder, at der er en masse lægemidler, som det kunne være relevant at prøve af på nye måder i et klinisk studie," siger lektor på Institut for Biomedicin Tue Wenzel Kragstrup (th). Foto: Line Rønn

14.06.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Studie baner vej for nye behandlingsmetoder ved blodkarbetændelse

Forskere har gennemgået de nyeste lægemiddelstudier med fokus på betændelse i små og store blodkar. Det åbner muligheder for ny forskning og behandling.

14.06.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health

Doktorforsvar: Tor Skibsted Clemmensen

Cardiac allograft vasculopathy after heart transplantation - Functional implications and monitoring by invasive and non-invasive imaging modalities

Foto: Colourbox/Mikkel Vognæs

11.06.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Arts-studerende giver virksomheder bæredygtige og tværkulturelle indspark

Kandidatstuderende fra Intercultural Studies på Aarhus Universitet har udviklet konkrete og innovative løsninger på virksomheders bæredygtige og tværkulturelle udfordringer.

Lone Ryg Olsen, Kristian Pedersen og Johnny Laursen

11.06.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Tre gode råd til et stærkt digitalt Danmark

Samarbejde, kvantespring i viden og talent på tværs skal bidrage til at udvikle et stærk digitalt Danmark.

Den nye metode bygger på forskernes nye data og implementering af en algoritme, der giver en forudsigelse om, hvilken af de mulige gRNA’er der virker bedst. Foto: Pixarbay

10.06.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Forskeres algoritme gør CRISPR-genredigering mere præcis

Forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet har sammen udviklet en ny metode, der gør CRISPR-genredigering mere præcis, end de konventionelle metoder, der bruges i dag. Metoden udpeger de mest egnede molekyler, der kan hjælpe CRISPR-Cas9 proteinet med redigering af høj nøjagtighed det helt rigtige sted i vores DNA.

10.06.2021 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Health

Test dig selv til Medical Innovation Day

Deltag i dette års Medical Innovation Day, der bringer studerende, forskere og virksomheder sammen for at udveksle idéer og udtænke løsninger på de sundhedsmæssige udfordringer, vi står overfor.

Viser resultater 41 til 50 ud af 90

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste