Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

04.06.2021 | Konference, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

NEUROSCIENCES AND MUSIC VII

For the first time one of the biggest conferences in the field of neuroscience and music will take place in Aarhus in cooperation with MIB.

Prorektor Berit Eika glæder sig over AU's gode studiemiljø, men ønsker samtidig problemer med sexisme adresseret. Arkivfoto: Anders Trærup

04.06.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

AU følger op på studiemiljøundersøgelse

2-3 procent af AU's studerende har oplevet sexisme eller diskrimination inden for det seneste år. Der skal arbejdes både lokalt og centralt for at undgå det, siger prorektor Berit Eika.

04.06.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Debat: Regeringens sognerådspolitik gør danske uddannelser dårligere

Det er svært at forstå regeringens mål om at decentralisere flere uddannelser, når det, universitetsverdenen har brug for i disse år, er stærke fagmiljøer. Forhåbentlig kommer Folketingets partier frem til andre svar end Socialdemokratiet, skriver Connie Hedegaard i Altinget.

Vi har næsten glemt, hvordan det er at være mange mennesker fysisk sammen - som her ved et tidligere Annual Research Meeting - men det kommer til at ske igen til november. Med mindre, selvfølgelig, at pandemien får endnu et tag i Danmark. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

04.06.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Kom og diskuter forskning på kryds og tværs

Går det som håbet, samles 300 forskere i slutningen af november til en faglig festdag. Det traditionsrige Annual Research Meeting afvikles fysisk, og det har vi brug for, siger institutleder Jørgen Frøkiær. Menneskeligt såvel som fagligt.

04.06.2021 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Gymnasieelever i hele Rigsfællesskabet får direkte adgang til bunker af grønlandske klimadata

Forskere har gennem 25 år indsamlet store mængder af data om klimaforandringerne i Grønland. Nu bliver de tilgængelige for gymnasieelever gennem virtuelle undervisningsforløb.

Danmark går glip af talent og mister viden, når det i overvejende grad er kvinder, der fravælger en karriere som topforsker, skriver rektor Brian Bech Nielsen og Berit Eika i Berlingske.

04.06.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Replik: Ligestilling på universiteterne sker ikke af sig selv

Hvis kvinder systematisk fravælger karrieren i topforskning, taber Danmark forskningshøjde og mister viden. Rektor Brian Bech Nielsen og prorektor Berit Eika svarer professor Hans Bonde i Berlingske.

04.06.2021 | Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health

Ph.d.-forsvar: Signe Krejberg Jeppesen

Retinal oxymetri hos patienter med venetrombose i øjets nethinde

04.06.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Ph.d.-forsvar: Marianne Agerlund Petersen

Exploring the Immunophenotype and Protein Expression Profile of Leukemic Stem Cells in Childhood Acute Myeloid Leukemia

Foredragene og debatterne livestreames på dagen fra Aarhus Universitets iværksætterhub the Kitchen i Universitetsbyen i Aarhus. (Foto: AU Foto)

04.06.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Folkemøde 2021: Kom til foredrag og debatter med AU-forskere

Bliv klogere på COVID-19, digitalisering og demokrati, blockchain, iværksætteri, ledelse og meget andet, når AU – som en del af Folkemødet 2021 – den 17. juni livestreamer gratis foredrag og debatter med forskere fra forskellige fagområder – samt politikere og samarbejdspartnere.

03.06.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Dansk opfindelse bevarer muskelmassen hos covid-patienter

Ingeniør-forskere fra Aarhus Universitet har udviklet elektriske støttestrømper og testet dem på sengeliggende covid-patienter på Københavns Universitetshospitaler, Bispebjerg og Herlev. Forsøgene viser, at strømperne modvirker et betydeligt tab af muskelmasse.

Viser resultater 71 til 80 ud af 90

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste