Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

28.09.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Overvågning: Hvad er en værdig alderdom?

Når vi taler om overvågning, handler debatten ofte om store tech-firmaers overvågning af forbrugerne eller statens overvågning af borgerne. Anders Albrechtslund, lektor i Informationsvidenskab, undersøger overvågning fra et helt andet sted, nemlig mellem de nære relationer i barndommen og alderdommen, hvor vi mere våger over end overvåger hinanden.

28.09.2021 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

BIO Match 2022

Vær med til den faglige netværksdag for forskere, virksomheder, fonde, organisationer, myndigheder og studerende. Emnet er grøn omstilling, grøn vækst og bæredygtig produktion til lands, til vands og i luften.

28.09.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Arkæologer bag digital database for detektorfund hædres med pris

Den 1. oktober hædres tre arkæologer med den største pris indenfor arkæologien herhjemme – den prestigefyldte Erik Westerby-pris på 100.000 kroner – for deres banebrydende arbejde med databasen DIME. Den rummer 115.000 metaldetektorfund og vækker international opsigt som et af verdens største citizen science-projekter.

28.09.2021 | Arrangement, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed

Aerosolica Master Class

27.09.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Kom med på KarriereDagene 2021, hvor du kan møde virksomheder, få inspiration til dit karrierevalg og blive klogere på dine fremtidsmuligheder

På KarriereDagene, der afholdes i Aarhus 13. oktober i DGI-Huset, kan du både finde job, studiejob, praktikplads eller speciale- og projektsamarbejde. Du kan også få tjekket dit CV og få taget et professionelt billede til din LinkedIn profil – gratis! Få styr på din fremtid og inspiration til, hvad du skal efter din videregående uddannelse.

Peter Agger er ny doktor på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet

27.09.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Større viden om hjertets struktur forbedrer diagnostik

Peter Agger er ny doktor på Aarhus Universitet. Han forsker i hjertemusklens struktur og skaber den viden, som er en forudsætning for bedre diagnostik og behandling af hjertepatienter.

27.09.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Få styr på ansøgningsprocessen til midler fra European Innovation Council

Er du forsker, forskningskoordinator eller iværksætter? Aarhus Universitet inviterer sammen med the Central Denmark EU Office til et webinar d. 26. oktober 8.30-10.00, hvor du kan blive klogere på ansøgningsprocessen til EIC Pathfinder, EIC Transition eller EIC Accelerator. Webinaret er en hands-on opfølgning på et EIC online event fra d. 10.…

27.09.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper

Få styr på ansøgningsprocessen til midler fra European Innovation Council

Den 26. oktober har du som forsker, entreprenør eller SMV chancen for at få hands-on vejledning i, hvordan du søger midler gennem European Innovation Council, nærmere bestemt til programmerne EIC Pathfinder, EIC Transition og EIC Accelerator.

Associate Professor Jakob Blicher, CFIN

27.09.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Alle grupper

ALS research in P1 Morgen radio

Listen to CFIN researcher Jakob Blicher in P1 Morgen - talking about his groundbreaking ALS research - "Neurovidenskabeligt gennembrud: Bevæger lam hånd med tankens kraft"

Niels Christian Hansen håber, at resultaterne på længere sigt kan bruges til at optimere kommunikation og interaktion mellem mennesker. Foto: AU Foto.

27.09.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Hjernen er en forudsigelsesmaskine – og musikken afslører hvordan

Livet leves ikke bare forlæns, men faktisk også en lille smule på forkant, og nu er der empirisk bevis for påstanden: Niels Chr. Hansen, Aarhus Universitet, har brugt musik til at forstå hjernens forventningsmekanismer. Studiet er offentliggjort i Psychological Science.

Viser resultater 11 til 20 ud af 130

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste