Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

23.09.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Nyt forskningscenter skal gøre drivhusgas til brugbar ressource

Et nyt, enestående forskningscenter ser snart dagens lys. På basis af en bevilling på 630 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden, etableres forskningscenteret Novo Nordisk Foundation CO2 Research Center med forankring på Aarhus Universitet. Det nye center vil sikre tværfagligt samarbejde for at nedbringe mængden af drivhusgassen CO2 i atmosfæren…

Foto: Gabriel Gurolla, Pexels.

23.09.2021 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Health

”Vi stiller spørgsmålet: Hvad er sundhed?”

Danskerne skal have mere sundhed ud af forskeres komplekse viden om ernæring. Et netværk på Aarhus Universitet løfter og kvalificerer debatten, og du er inviteret med til årsmøde, hvis koblingen mellem ernæring og sundhed interesserer dig eller er relevant for din forskning.

22.09.2021 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

New face at MIB: Tomas Matthews

MIB is thrilled to welcome new postdoc.

Lektor Christian Wejse er ny Academic Chair i den europæiske universitetsalliance Circle U.

22.09.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Christian Wejse får særlig rolle i universitetsalliance

Lektor Christian Wejse fra Institut for Folkesundhed og Institut for Klinisk Medicin er ny Academic Chair i den europæiske universitetsalliance Circle U. Som Academic Chair skal han medvirke til opbygningen af et stærkt og bæredygtigt samarbejde mellem alliancens syv universiteter.

22.09.2021 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Biomedicine Seminar

Lecturers: Charlotte Christie Petersen, FACS Core; Alexander Schmitz, CyTOF Core; Nina Glöckner & Anna Lorentzen, Bioimaging Core

22.09.2021 | Seminar, Forskning, Offentligheden/Pressen

Biomedicine Seminar

Lecturers: Johan Vad Nielsen: Præsentation af sekventeringscore på MOMA; Lin Lin: præsentation af single-cell sekventeringsfaciliteter på Biomed

Med bevillingen fra Hjerteforeningen kan Bo Christensen hjælpe patienter med hjertesygdom til øget livskvalitet og bedre mestring af sygdommen. Foto: Derrick Butler.

22.09.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Samtaleterapi skal øge hjertepatienters fysiske og psykiske trivsel

Professor og praktiserende læge Bo Christensen fra Aarhus Universitet får fem millioner kroner fra Hjerteforeningen til sin forskning i krydsfeltet mellem hjerte-kar-sygdom, mental sundhed og almen praksis.

21.09.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Netværksdag for topledere i gymnasieskolen og på AU

Aarhus Universitet byder toplederne fra gymnasieskolen velkommen til dette års netværksdag under overskriften INNOVATION, BÆREDYGTIGHED OG UDDANNELSE.

”Det bliver ikke en grønthøstermodel, hvor alle faglige miljøer berøres lige meget. Vi kigger i øjeblikket på flere forskellige scenarier, og det er derfor endnu for tidligt at sige noget konkret. Men vi har en god og konstruktiv dialog i universitetsledelsen, og den breder vi ud, når vi er kommet nærmere konkrete forslag, vi mener lever op til ministeriets krav”, fortæller prorektor for uddannelse Berit Eika. Foto: Ida Jensen

21.09.2021 | Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper

Politisk tiltag om udflytning: Intern ledelsesdialog i god gænge

Til nytår skal AU levere en plan for, hvordan man vil udflytte eller skære op mod 10 procent af studiepladserne inden 2030. Rektor Brian Bech Nielsen understreger, at det ikke er en nem opgave, men AU har tilrettelagt en proces, hvor rektoratet i første omgang er i dialog med dekanerne.

Blackboard lukker d. 31. oktober. Inden da skal du huske at downloade det indhold, du gerne vil gemme. Grafik: Colourbox.

21.09.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Blackboard lukker snart – husk at gemme dit indhold

Har du som studerende brugt Blackboard på dine tidligere semestre? Og har du indhold på platformen, du gerne vil gemme? Så skal du downloade det, inden Blackboard lukker den 31. oktober. Læs her, hvordan du gør.

Viser resultater 31 til 40 ud af 130

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste