Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Foto: Charlotte Feldbæk Ranneries

13.09.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Skuldergenoptræning virker lige godt ude og hjemme

Genoptræning af skulderen hos fysioterapeut virker lige godt, uanset om træningen foregår individuelt, på hold eller som hjemmetræning. Det viser ny forskning fra Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning.

Rasmus O. Bak og kolleger har udviklet en ny CRISPR-baseret metode, der midlertidigt kan skrue op og ned for et gen uden at ændre på dets DNA. Metoden gør dem i stand til at studere geners effekt i celler og deres rolle i udviklingen af sygdomme. Foto: AU Kommunikation.

13.09.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Forskere gør genmanipulation mere naturlig

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet en CRISPR-baseret metode, der midlertidigt kan skrue op og ned for et gen uden at ændre på dets DNA. Metoden gør dem i stand til at studere geners effekt i celler og deres rolle i udviklingen af sygdomme. Resultaterne er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Genome Research.

Årets æresalumne Bent Hansen (th) med rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Søren Kjeldgaard
Årets to prismodtagere professor Eva Gulløv (tv) og lektor Lars Bo Gundersen (th) sammen med rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse
Årets rejselegatmodtagere sammen med rektor Brian Bech Nielsen og prorektor Berit Eika. Foto: Lars Kruse
Årets æresdoktorer sammen med rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse
Der var fuldt hus i Aulaen til årsfesten. Foto: Søren Kjeldgaard

10.09.2021 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Endelig fødselsdagsfest igen

Sidste år var der ingen årsfest på grund af corona. Fredag d. 10. september tog Aarhus Universitet revanche og fejrede sin 93-års fødselsdag med højtidelighed i Aulaen, koncert i Musikhuset og Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken. Se video med årets æresalumne, se videoer med talerne og læs om alle prismodtagerne her.

DHL Stafetten tilbage efter et års pause (Foto: Marjun Danielsen)

10.09.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

1.550 AU-medarbejdere løb og gik ved DHL Stafetten

Efter en pause i 2020 deltog Aarhus Universitet igen i år i DHL Stafetten i både Aarhus, København og Odense.

Aarhus Universitets Jubilæumsfonds to prismodtagere 2021: Professor Eva Gulløv og lektor Lars Bo Gundersen.

10.09.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Lektor i filosofi og professor i pædagogik modtager hæderspriser

Lektor Lars Bo Gundersen modtager Den Pædagogiske Hæderspris for sin levende undervisning i logik, og professor Eva Gulløv, der forsker i børns relationer, modtager Forskningsformidlingsprisen. Begge priser uddeles i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest d. 10. september 2021.

10.09.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

IT-systemer kører igen efter teknisk brist

Forbindelsen til de IT-systemer, som tidligere på ugen blev ramt af nedbrud, er nu genoprettet. En række studerende har mistet mails, de skulle have modtaget på deres AU-mail. De berørte får direkte besked.

09.09.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Er der sammenhæng mellem folkesygdomme og nyreproblemer?

Overlæge Jesper Nørgaard Bech er ny klinisk professor på Aarhus Universitet. Han forsker i folkesygdomme som diabetes og deres betydning for udvikling af nyresygdom.

09.09.2021 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Farmakologi

Temadag KFA

Emnet er Identitet og udvikling

Morten Schmidt fra Institut for Klinisk Medicin og Klinisk Epidemiologisk Afdeling får Skou-prisen 2021. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

09.09.2021 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Hjerteforsker får talentpris opkaldt efter nobelpristager

Lektor og læge Morten Schmidt fra Aarhus Universitet er ekspert i at anvende elektroniske sundhedsjournaler til forskning, der bl.a. gavner hjertepatienter. Og så er han et usædvanligt forskertalent, som den 8. oktober 2021 hædres med Jens Christian Skou-prisen.

Morten Schmidt fra Institut for Klinisk Medicin og Klinisk Epidemiologisk Afdeling får Skou-prisen 2021. Vær med til at fejre ham ved prisoverrækkelsen fredag den 8. oktober 2021, hvor han giver et indblik i sin forskning og fortæller, hvorfor klinisk praksis og epidemiologisk forskning er så godt et match. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

09.09.2021 | Bevillinger og priser, Ph.d.-studerende, Health

Skou-prismodtager: Talent er noget, man arbejder sig til

Sådan siger lektor og læge Morten Schmidt fra IKM. Han får Skou-prisen i år, og med 135 videnskabelige artikler, mere end 10.000 citationer og et H-index på 40 på CV’et er der ingen tvivl om, at han er flittig. Men af indstillingen til prisen fremgår det, at han er mindst lige så dygtig og ambitiøs.

Viser resultater 81 til 90 ud af 130

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste