Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

18.06.2014 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Stemmen er nøglen til diagnosticering af sindslidende

Lad mig høre, hvordan du taler, og jeg skal sige dig, hvad du fejler. Sådan kan målet med et forskningsprojekt under Interacting Minds lidt karikeret beskrives. Det forholder sig nemlig sådan, at depressive mennesker generelt taler monotont, autister mekanisk, mens patienter med skizofreni taler tonløst.

18.06.2014 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Skizofreni og kunsten at omgås andre mennesker

Der er stor forskel på, hvordan mennesker med skizofreni evner at indgå i det sociale samspil med andre mennesker. Det viser ph.d. og psykolog Vibeke Bliksteds forskning. Hun er med afsæt i den nyeste forskning og interdisciplinært samarbejde nu ved at udvikle behandlingsforløb, der skal træne social kognition hos patienter med skizofreni.

18.06.2014 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Derfor styrer Dovne Robert vores holdninger til velfærdsydelser

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet bryder med det traditionelle billede af amerikanere som særligt kritiske overfor velfærdsstaten og danskerne som begejstrede tilhængere af den. Danskernes holdninger til, hvem vi vil støtte, afviger ikke betydeligt fra amerikanernes, for vi er alle drevet af samme urinstinkt.

Foto af Lars Pallesen

18.06.2014 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

At forstå litteratur - sammen

Litteratur er mere end bare fornøjelse. På Interacting Minds Center ser man litteratur som en mental teknologi, der kan skabe fællesskaber og derigennem social inklusion

Foto af Lars Pallesen

18.06.2014 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Kan du løse en professorterning?

Det er ikke til at forestille sig, som Andreas Roepstorff sidder der i et hjørnelokale med udsigt over Nobel-parken i Aarhus, men det er faktisk den samme person, der som dreng sad i et lille bur med sammenfoldede ben på gågaden i Fredericia. Han sad med en terning af plastik mellem sine hænder, som han vendte og drejede. Her adskillige år senere…

Bevillingen fra Sapere Aude er givet for at støtte nye, banebrydende forskningsprojekter.

18.06.2014 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Health-forsker modtager prestigepris fra Sapere Aude

Det Frie Forskningsråd har netop fordelt forskningsmidlerne i karriereprogrammet Sapere Aude, og Jacob Fog Bentzon fra AU og AUH har modtaget 6,4 millioner kroner.

18.06.2014 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder

Analysepanelet har offentliggjort sine kommentarer

Forud for dagens åbne møde i Stakladen har analysepanelet offentliggjort sine kommentarer til ekspertgruppens rapporter.

18.06.2014 | Samarbejde, Alumne, Andre enheder

Ny SMV-bestyrelsesuddannelse har ramt et hul i markedet

Ejerledere og bestyrelsesmedlemmer roser AU’s bestyrelsesuddannelse med fokus på små og mellemstore virksomheder, som de mener, i høj grad har ramt et behov hos SMV’erne. Næste hold starter til august.

Under videnskabsfestivalen kan man opleve det uofficielle Europamesterskab i fysik- og kemishows, hvor deltagere fra hele Europa dyster i at vise det mest spektakulære scienceshow.

18.06.2014 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU-forskning rykker ud på gaderne i København

Kan man udvikle en celle til en kunstig frikadelle? Og er det muligt at dyrke frugt og grønt uden lys og jord? Forskere og studerende fra Aarhus Universitet fortæller om forskningen, så alle kan være med, når videnskabsfestivalen Science in the City inviterer inden for den 21.-26. juni i København.

18.06.2014 | Administrativt, Studerende, Studier

Spørgeskema fra Kvalitetsudvalget

Undervisere og studerende på AU vil i denne uge modtage et spørgeskema fra ministeriets Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser.

Viser resultater 81 til 90 ud af 168

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste