Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Center for Medicinsk Uddannelse (MEDU) skifter navn til Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU). Navneskiftet skal synliggøre, at CESU er en tværgående enhed, der løser opgaver for alle institutter og skoler på Health.

23.03.2015 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Graduate School of Health

Center for Medicinsk Uddannelse skifter navn

Center for Medicinsk Uddannelse (MEDU) skifter navn til Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU). Navneskiftet skal synliggøre, at CESU er en tværgående enhed, der løser opgaver for alle institutter og skoler på Health.

23.03.2015 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Nyhedsbrev marts 2015

Hermed de seneste nyheder fra Institut for Klinisk Medicin

På billederne ses forskellen på før og efter behandling med propranolol hos en patient behandlet på Aarhus Universitetshospital.

23.03.2015 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Langt færre børn får opereret jordbærmærker væk

På Aarhus Universitetshospital har man siden 2008 behandlet børn med jordbærmærker med en betablokker kaldet propranolol. Det har halveret antallet af børn, der har brug for operation for de generende jordbærmærker, viser forskningsprojekt.

Professor Michael Drewsen.

21.03.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Når kvante-naboer "sladrer"

I løbet af det seneste årti har fysikere verden over udviklet og forfinet forskningsområdet laser-spektroskopi til i dag at kunne foretage eksperimenter med blot ét atom eller molekyle. Nu har en gruppe med dansk deltagelse skabt grundlaget for at brede denne forskning ud til en helt ny klasse af atomare systemer, som baner vejen for nye typer af…

20.03.2015 | Videnskabelig medarbejder, Studier, AU Kommunikation

Workshop: How to write an application for a Marie S. Curie Individual Fellowship

20.03.2015 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Justering af SU-organisationen

Universitetsledelsen har besluttet, at de lokale samarbejdsudvalg (LSU’erne) på vicedirektørområderne og på administrationscentrene fremover har ophæng under Administrationens samarbejdsudvalg (ASU). Beslutningen blev truffet i forlængelse af en høring om justering af SU-strukturen i Enhedsadministrationen.

Enhedsbetegnelserne og organisationsdiagrammerne for Fællesadministrationen og de administrative centre er i store træk faldet på plads. Foto: Colourbox.

20.03.2015 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Administrationens navne er faldet på plads

Efter de seneste måneders organisatoriske justeringer i administrationen er enhedsbetegnelserne i de administrative centre og vicedirektørområderne nu endeligt vedtaget med få undtagelser.

19.03.2015 | Offentligheden/Pressen

Seminar med Laurence Freeman: From Mind to Heart

Seminar med benediktinermunk Laurence Freeman ”I meditationens stilhed lærer vi at give slip på voresforudfattede idéer, meninger og fordomme. På den mådekan meditation gradvist lære os at elske os selv, andremennesker og Gud.” Sådan beskriver benediktinermunken LaurenceFreeman, hvordan…

19.03.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Fremtidens internet uden softwarefejl

Moderne software indeholder masser af fejl, hvilket de fleste internetbrugere kan bevidne. På trods af fremskridt indenfor design af programmeringssprog og teknikker til at undersøge programmers korrekthed er det stadig svært at undgå fejl under programmering.

19.03.2015 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny forskning øger chancer for brystkræftpatienter

Et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health, viser, at flere kvinder opereret for brystkræft overlever, hvis de får strålebehandling af lymfeknuderne langs brystbenet efter operationen.

Viser resultater 31 til 40 ud af 129

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste