Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Det er ikke til at se skoven for bare træer, lyder et gammelt ordsprog. En ny metode til at registrere biodiversitet kan nu vise sig at give mundheldet ret. (Foto: Colourbox)

06.04.2017 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Når mørket fortæller hele historien

Indenfor biologien er et nyt koncept ved at gøre sit indtog: ”Dark Diversity” eller ’mørk mangfoldighed’. Konceptet hjælper forskerne med at få øje på de arter, der ’er blevet væk’ og med et nyt resultat fra Danmark lover det godt for fremtidens muligheder for at få hele billedet af naturens ve og vel. Læs hele historien i nyeste udgave af…

Foto: Anders Trærup, AU Foto

06.04.2017 | Politik og strategi, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Årsrapport 2016: Sund økonomi og markante faglige resultater

Øget uddannelsesaktivitet, flere renteindtægter og tilbageholdenhed i administrationen har skabt et ekstraordinært godt regnskabsresultat på 200 mio. kr. Det fremgår af regnskabet i årsrapporten for 2016. Pengene skal kanaliseres ind i faglige tiltag, som styrker universitetets kerneopgaver.

AU's biblioteker vil fortsat være fysisk tilstede med betjeningssteder på hvert fakultet efter overdragelsen til Det Kgl. Bibliotek. Foto: Maria Randima, AU Foto

06.04.2017 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

AU’s biblioteker bliver en del af Det Kgl. Bibliotek

AU’s biblioteker bliver en del af det nye nationale bibliotek, Det Kgl. Bibliotek. Forskere og studerende vil fortsat have adgang til samme nære service på fakulteterne.

06.04.2017 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

AU-forskning skal skabe flere spinouts

Viden fra universiteterne skal i højere grad udvikles til produkter og løsninger i danske virksomheder. Institut for Biomedicin og iNano er med som spydspidser i et nyt pilotprojekt, der skal accelerere kommercialiseringen af forskningen.

06.04.2017 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

MIB professor Peter Vuust publishes new book on music and the brain

Why do we have music? Find the answer in Peter Vuust's new Danish book "Musik på hjernen".

Foto: www.moesgaardmuseum.dk

05.04.2017 | Forskning, Videnskabelig medarbejder, CAP

Foredrag om akut kræft på Moesgaard

Kræftceller spredes ikke fra person til person; men det gør tal, fortællinger og nyheder om kræft. Hvad gør en sygdomsopfattelse epidemisk, når selve sygdommen ikke er det? Det forklarer lektor Marie Louise Tørring.

Foto: Colourbox

05.04.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Øger selvopfattet stress risikoen for atrieflimren?

Akut stress kan give højere risiko for atrieflimren, men det er stadig uvist, om dette også gælder ved mindre akut stress. Et nyt studie ved Aarhus Universitet tyder på, at der ikke er nogen direkte årsagssammenhæng mellem selvopfattet stress og en efterfølgende risiko for atrieflimren.

05.04.2017 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Mød AU-forskere til Internet Week Denmark

Internet Week Denmark er en ugelang festival, der fejrer internettets betydning for innovation, vækst og almindelige menneskers hverdag. En række AU-forskere deltager i festivalen.

05.04.2017 | Forskning, Forskning, Alle grupper

New publication from MIB on musicians' brain connectivity

New study from MIB professors Elvira Brattico and Peter Vuust shows that during music listening, musicians engage action-based neural networks whereas nonmusicians engage perception-based ones to process incoming sounds.

05.04.2017 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ph.d.-forsvar: Morten Krogh Christiansen

Early-onset Coronary Artery Disease - Clinical and Hereditary Aspects

Viser resultater 91 til 100 ud af 113

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste